Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

2. AKTUALIZACE - Dvě loupeže během hodiny

HRADEC KRÁLOVÉ - Podezřelého muže se podařilo zadržet krátce po druhé loupeži 

30.11.2012  - V dnešních dopoledních hodinách byla na obviněného muže uvalena vazba.
 
29. 11. 2012 - V 11:45 policisté podezřelého muže obvinili z trestného činu loupeže.
 
Včera 28. 11. 2012 v Hradci Králové v odpoledních hodinách se stala v průběhu jedné hodiny dvě loupežná přepadení prodejen se zlatem. Kriminalistům se během další hodiny podařilo zadržet muže podezřelého z těchto loupeží.
První loupež se stala v 13:15 ve zlatnictví na Pražském předměstí. Muž ničím nemaskovaný, pouze s kšiltovkou na hlavě, přistoupil k prodejnímu pultu, vyndal z kapsy pistoli a prodavačce řekl: „Tohle je přepadení, dejte mi zlato“.  Žena však muži odmítla zlato vydat. Vzápětí vstoupili do obchodu noví zákazníci, lupič schoval pistoli a urychleně bez lupu ze zlatnictví odešel.
Druhé loupežné přepadení se stalo v 14:15 asi o 1,5 km dále. Odehrálo se podle stejného scénáře.  Do zlatnictví vstoupil muž, namířil na prodavačku zbraň a požadoval vydání zlata. Zde byl úspěšnější, žena z obavy o svůj život mu vydala stříbrné šperky v hodnotě asi 100 tis. korun. Obě loupežná přepadení se obešla bez zranění.
I když policisté po první loupeži začali ihned po pachateli pátrat, stihl přepadnout další zlatnictví. Ve třetím zlatnictví v centru Hradce Králové, kde chtěl uloupené zboží prodat, ho však policisté na základě podrobného popisu od prodavačky zadrželi. U muže nalezli zbraň i všechny stříbrné šperky.
Jednatřicetiletý muž, který není policistům neznámý, je podezřelý z trestného činu loupeže, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Během pátku 30. 11. 2012 bude podán návrh na uvalení vazby.

por. Iva Kormošová
29.11.2012, 11:35
 

vytisknout  e-mailem