Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

2,5 promile na silnici - žádný problém

RYCHNOVSKO - Od volantu přímo na záchytku 

Hned dva výtečníci usedli v úterý během dne za volant po předchozím požití alkoholu. Do cíle své cesty ale nedojeli, protože naštěstí uvízli v rychnovské policejní síti.

Prvního řidiče zastavila hlídka dopravních policistů na silnici č.I /14 mezi obcemi Dobruška a Chábory. Třiačtyřicetilety muž z Náchodska řídil nákladní vozidlo zn. Mercedes Benz Actros s návěsem. Při běžné silniční kontrole u něj policisté krátce po 11 hodině dopoledne naměřili 1,93 promile alkoholu v dechu. Řidič, kterému policisté na místě zadrželi řidičký průkaz, je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky s až jednoletým nepodmíněným trestem.

Druhý naprosto nezodpovědný pirát silnic projížděl odpoledne krátce po 15 hodině na silnici č.I /11 Doudlebami nad Orlicí. Nymburský řidič vozu zn. BMW při dechové zkoušce dosáhl hodnoty 2,56 promile alkoholu v dechu. Po výzvě mužů zákona, aby opustil své vozidlo a odevzdal jim řidičský průkaz, se opilec dokonce pokusil z místa kontroly odjet. Eskorta do královéhradecké protialkoholní záchytné stanice ho ale stejně neminula. I tento třiatřicetiletý muž jen tak za volant znovu neusedne, neboť i on čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Alena Kacálková
3. ledna 2013
 

vytisknout  e-mailem