Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté apelují na řidiče, aby stáhli nohu z plynu

KRAJ – Kampaň "Zpomal, dokud není skutečně pozdě" představují řidičům. 

3
Policisté spolu s BESIP celé léto upozorňují řidiče na přílišnou společenskou toleranci porušovaní maximální povolené rychlosti. Akce probíhá již od začátku června letošního roku a navazuje na nový dokument Víta Klusáka "13 minut", který představuje reálné viníky dopravních nehod zaviněných nepřiměřenou rychlostí. Po většinou je stánek BESIP spolu s policisty na vybraných čerpacích stanicích v rámci celého Libereckého kraje.

V uplynulém víkendu se akce uskutečnila na parkovišti pod libereckým Ještědem. Návštěvníci hor byli příjemně překvapeni možností zasoutěžit si s BESIP o kurz bezpečné jízdy v Sosnové. Podmínkou bylo odpovědět na záludné otázky týkající se provozu na pozemních komunikacích, ne každý řidič však zvládl celý test naprosto bez chybičky. 

Pro malé návštěvníky byly připravené drobné preventivní dárečky v podobě omalovánek, pexesa, reflexních pásků a reflexních plyšáků. Dospělí pak odcházeli spokojeně s nealkoholickým pivem od pivovaru Svijany.

Letními prázdninami preventivní akce nekončí. Další ze zastávek BESIP a policie byla v pondělí v odpoledních hodinách na benzínové čerpací stanici v libereckých Kunraticích a dále tento týden ve čtvrtek v odpoledních hodinách u obchodního centra Nisa.


2. 9. 2021
nprap. Bc. Markéta Razáková
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem