Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

13. letecký dobový den v Mladé Boleslavi

MLADOBOLESLAVSKO - Policisté dohlíželi nejen na dopravu a veřejný pořádek 

Dne 18.06.2022 proběhl na letišti v Mladé Boleslavi třináctý letecký dobový den. Této akce se pravidelně účastní zhruba 15000 návštěvníků a ani letošní ročník nebyl žádnou výjimkou. Během celodenní akce se diváci mohli podívat na různá letadla od historie po současnost, a obdivovat umění pilotů, kteří na obloze předvedli jen s těží uvěřitelné výkony. Doprovodný program pokračoval i na letištní ploše, kde si diváci mohli prohlédnout nejen zaparkovaná letadla, ale i vojenskou historickou techniku, nebo současnou techniku integrovaného záchranného systému. Mladoboleslavští policisté, si pro diváky připravili atraktivní statické a dynamické ukázky. K vidění zde byla například práce policejních psovodů nebo kriminalistického technika. Návštěvníci si mohli prohlédnout nejen vystavovanou techniku, ale také výstroj a výzbroj policistů. Další novinku, představila policie ČR ve spolupráci se společností Aurel CZ, jedná se o projekt "Virtuální prožití nehody pro reálné přežití". Diváci si mohli díky brýlím pro virtuální realitu, prožít simulovanou dopravní nehodu a zjistit, jak několik málo vteřin může změnit jejich život.  

Kromě preventivní činnosti, si dvaadvacet příslušníků Policie ČR společně s pořadateli a strážníky městské policie vzali za své dohlédnout na veřejný pořádek a dopravu na mladoboleslavském letišti a okolí. Díky efektivnímu řízení dopravy se podařilo návštěvníky plynule navést na vyhrazené parkoviště a zejména udržet dálnici D10 v plném provozu po celou dobu akce. Zvládnutí dopravy potvrzuje i fakt, že nedošlo na letišti a v jeho okolí k žádné dopravní nehodě.
I pořádkoví policisté byli vidět. Neúnavným procházením areálu a parkovišť se podařilo zajistit veřejný pořádek. Nedošlo k žádným krádežím, výtržnostem či jiným protiprávním deliktům. Přítomní policisté navíc pomohli čtyřletému ukrajinskému chlapečkovi najít jeho rodiče. Šťastnou učinili i rodinu, které po hodině pohřešování našli jejich šestiletého syna.
 

vytisknout  e-mailem