Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

11 nehod za tři dny

KRÁLOVÉHRADECKO - 1 x smrtelné zranění, 2x těžké, 8 x lehké zranění 

Od pátku 18.9. do neděle 21.9.2015 se na silnicích na Královéhradecku stalo 11 dopravních nehod. Z čehož byla jedna s tragickými následky a několika těžkými i lehkými zraněními (více zde).

HKHKV sobotu krátce před půl devátou ráno došlo k dopravní nehodě na okruhu Hradce Králové nedaleko Fakultní nemocnice. Řidička osobního vozidla Kia jedoucí ve směru Sokolská - Rašínova třída nedala přednost při odbočování vlevo další řidičce osobního vozidla Honda, která jela po Střelecké na Sokolskou. Auta se srazila a skončila až na přilehlé  travnaté ploše. U obou řidiček byl test na požití alkoholu negativní. Policisté na místě odhadli na vozidle Kia škodu 170 tis. a na druhém 100 tis. korun.
 

SmiřiceSmiřiceDopravní nehoda s velkou škodou a dvěma lehkými zraněními obou zúčastněných řidičů se stala v sobotu po poledni ve Smiřicích. Řidič (27 let) osobního vozidla Seat nedal na křižovatce Mlýnská - Palackého přednost řidiči (42 let) Škody Octavia jedoucímu po hlavní silnici ve směru od Černilova a došlo k jejich střetu. Policisté přímo na místě vyloučili požití alkoholu u obou řidičů. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na částku převyšující 700 tisíc korun.

BlešnoBlešnoV neděli hodinu před půlnocí havarovala 29letá řidička osobního vozidla Škoda Octavia na silnici I. třídy č. 11. Žena jela od Hradce Králové na Třebechovice a v obci Blešno nepřizpůsobila rychlost jízdy, vjela do pravého příkopu, kde narazila do mostku a její vozidlo se převrátilo na levý bok. Řidička s lehkým zraněním před odjezdem na vyšetření se podrobila dechové zkoušce, která prokázala požití alkoholu. Přístroj Dräger ukázal hodnotu přes 1,5 promile alkoholu v dechu. Celková škoda dosáhla téměř 100 tis. korun.

por. Iva Kormošová
21.9.2015, 10.00

 

 

vytisknout  e-mailem