Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

106krát volal na tísňovou linku

ZLÍNSKO: Hrozí mu pokuta až dvě stě tisíc.  

 Dvousettisícová pokuta hrozí pětačtyřicetiletému muži z Vizovicka, který od začátku měsíce května telefonoval sto šestkrát bezdůvodně na tísňovou linku 158.
 
Operační důstojníci volajícímu neúnavně vysvětlují, že se tímto jednáním dopouští přestupku a především blokuje linku lidem, kteří nutně potřebují pomoc policistů. Přesto si tento muž nedá říct a bezohledně volá i několikrát v jedné hodině. Hovory mají různě dlouhé trvání od jedné až do pěti minut. Operační důstojníci se při každém rozhovoru snaží lidem pomoci a najít řešení jejich problému. V tomto případě ale většinou východisko nemají. Policisté několikrát muže zajistili a umístili do policejní cely. Ve dvou případech dokonce zavolali lékaře, který rozhodl o převozu muže k vyšetření do psychiatrické léčebny. Muž volá často pod vlivem alkoholu, mnohdy přímo z restaurace. Přitom důvody jeho telefonování nejsou řešitelné prostřednictvím tísňové telefonní linky. Ta má sloužit především akutním případům.
 
V současné době policisté shromažďují veškeré důkazy k tomu, aby mohli kauzu uzavřít jako přestupek a předat jej telekomunikačnímu úřadu, který muže bude moci potrestat za zneužití linky tísňového volání.
 
 
22. května 2014, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem