Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

10. Významný den služby pořádkové policie

Slavnostní akt se uskutečnil v národní kulturní památce České republiky. 

Den služby pořádkové policie v prostorách Národního muzea ČR, který se konal dne 8. 6. 2023, byl jedním z nejvýznamnějších dnů pro tuto instituci.

Tento den byl zvláště slavnostní, neboť při této příležitosti bylo oceněno téměř 90 policistů, policistek, občanských zaměstnanců a partnerů za jejich vynikající práci a oddanost v oblasti udržování veřejného pořádku a bezpečnosti v České republice.

U 10. významného dne služby pořádkové policie bylo přítomno nejvyšší vedení Policie ČR, včetně policejního prezidenta, kteří společně tato významná ocenění předali a vyjádřili své uznání a dík za statečnost a profesionální přístup oceněným.

Slavnostní ceremonie se konala v prostorách Pantheonu Národního muzea ČR, jedné z nejvýznamnějších kulturních institucí v naší zemi. Tato ikonická budova poskytla důstojnou atmosféru pro udílení ocenění, a zároveň připomněla důležitý význam práce pořádkové policie.

V průběhu tohoto významného aktu byly představeny individuální příběhy a úspěchy jednotlivých oceněných policistů. Jejich odvaha, nasazení a profesionalita při plnění povinností byly vyzdviženy a oceňovány nejen v rámci této události, ale také jako vzor pro ostatní příslušníky policejního sboru.

„Tento významný den sloužil také jako příležitost pro policii ČR k vyjádření vděčnosti a ocenění vůči všem policistům, kteří denně riskují své životy za ochranu občanů a udržování veřejného pořádku v České republice. Jejich neúnavná práce a obětavost jsou nenahraditelné a nepostradatelné pro bezpečnost a stabilitu naší země,“ uvedl ředitel ŘSPP PP ČR. Z rukou policejního prezidenta následně převzal ocenění a poděkování za činnost služby pořádkové policie.

Tato událost v Národním muzeu ČR tak sloužila jako důstojný okamžik, který připomněl významnost práce pořádkové policie a poskytl příležitost ocenit a oslavit výjimečné příspěvky a oběti policistů, kteří slouží ve prospěch všech občanů České republiky.

kpt. Hana Rubášová
tisková muvčí PP ČR
16. června 2023

vytisknout  e-mailem