Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

10. výročí založení Anonymní linky pomoci v krizi

Dnes 14. listopadu 2012 slaví Policie České republiky 10. výročí založení Anonymní linky pomoci v krizi.  

Anonymní linka 10 let
Desetileté výročí založení Anonymní linky pomoci v krizi si všichni zakládající, bývalí a současní členové linky připomenou na slavnostním setkání dne 20. listopadu 2012, kterého bude osobně přítomen policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček a další zástupci Policie České republiky, Ministerstva vnitra České republiky, Hasičského záchranného sboru České republiky a Armády České republiky.
 
Současný tým pracovníků linky poskytuje psychologické služby taktéž ve směru k široké veřejnosti v situacích mimořádných událostí (živelné pohromy, teroristické útoky, hromadné nehody, havárie aj.), a to i za hranicemi České republiky. Novodobý trend linky svědčí o potřebnosti této služby nejen uvnitř rezortu, ale i v rámci integrovaného záchranného systému.
 
Za svého provozu prošla linka přirozeným vývojem a změnami. V současné době je non-stop služba linky zajišťovaná týmem vyškolených odborníků a poskytuje krizovou intervenci nejen prostřednictvím anonymní telefonní linky, ale také formou anonymního internetového poradenství a nově je možné využívat audio hovorů prostřednictvím služby Skype.
 
Linka vznikla v roce 2002 na Policejním prezidiu České republiky a prvotně sloužila k psychologické intervenci a podpoře policistů při jejich stále náročnějším výkonu povolání. Později se připojil i Hasičský záchranný sbor. Služby linky byly rovněž určeny pro občanské zaměstnance rezortu Ministerstva vnitra a blízké osoby příslušníků a zaměstnanců. Od roku 2011 je tato služba využívána též příslušníky a zaměstnanci Armády České republiky a Ministerstva obrany České republiky.
 
Hlavním impulsem jejího vzniku byla vzrůstající psychická náročnost služby policistů a zvyšující se trend počtu obtížných zásahů při zajišťování běžného výkonu služby a bezpečnostních opatření (např. zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky v Praze v roce 2000).
 
Více informací naleznete zde.
 
Mgr. Pavlína Bulínová
Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem