Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

05/08 - "Příště u vás"

Praha 12. května 2008 – Šest mužů a jednu ženu zadrželi detektivové ÚOOZ při akci s krycím názvem „RORY“. Po nedávné razii na kuplíře v pražských privátech zamířili tentokrát detektivové do nočních klubů v oblasti Šluknovského výběžku.  

 
              Psát o další realizaci ÚOOZ aniž by mi na mysl nepřišel název jednoho hudebně zábavného pořadu České televize, mi prostě nedá. V našem případě však rozhodně nešlo o zdvořilostní návštěvu mající za cíl propagaci města a lidové muziky, i když hudby i zábavy si nejméně od roku 2004 užili návštěvníci tří nočních klubů v Rumburku, Varnsdorfu a Jiřetíně pod Jedlovou jistě dost a dost. Název zmiňovaného pořadu by však mohl být určitým mementem. Detektivové ÚOOZ se odhalování organizované trestné činnosti spojené s prostitucí a obchodováním s lidmi důsledně věnují. I zatím poslední realizovaný případ je proto jasným vzkazem všem, kteří v této oblasti na území České republiky „podnikají“: My to nevzdáme! Příště „zaklepeme“ třeba právě u vás!
              Nad organizovanou skupinou šesti mužů z Čech a jedné ženy z Ukrajiny (28 až 39 let) se začaly stahovat mraky začátkem tohoto měsíce. Po několika měsíčním shromažďování a vyhodnocování všech informací a poznatků udělali detektivové za jejich podnikáním v oblasti sexuálních služeb definitivní tečku.
              Hlavou organizace by měl být devětatřicetiletý majitel podniků. Ten je měl pronajímat dalším osobám, které je pak provozovali. Podle odhadu detektivů prošlo nočními kluby nejméně šedesát žen různých národností, které ze svého výdělku pravidelně odevzdávaly zhruba polovinu „zaměstnavatelům“.
              Nic nenasvědčuje tomu, že by ženy provozovaly nejstarší řemeslo nedobrovolně. O zlatém dnu však mohou hovořit spíše obvinění, neboť při sedmi domovních prohlídkách byla mimo jiné zajištěna i větší finanční hotovost v řádech statisíců v různých měnách. V době realizace případu se v nočních klubech nacházelo sedmnáct žen ve věku od osmnácti do čtyřiceti let. Některé z nich provozovaly prostituci převážně s německou klientelou pouze příležitostně a v nočním klubu si tak „brigádnicky“ vylepšovaly mnohdy rodinný rozpočet. Jedna z žen (Bělorusko) se na území České republiky zdržovala nelegálně a byla předána k dalšímu opatření cizinecké policii. Ostatní kněžky lásky byly Češky.
              Celá sedmičlenná skupina byla obviněna z kuplířství spáchaného formou spolupachatelství, za což jim v případě prokázání viny hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Pět obviněných je stíháno vazebně. Případ dozoruje Okresní státní zastupitelství v Děčíně.

vytisknout  e-mailem