Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zvýšený dohled v silničním provozu

KLADENSKO - O víkendu proběhla dopravně bezpečnostní akce na území kladenského okresu.  

Kladenští policisté z dopravního inspektorátu uskutečnili o víkendu dopravně bezpečnostní akci, která probíhala od čtrnácti hodin v pátek 10. února 2017 do dvou hodin následujícího dne a byla zaměřena na dodržování předpisů v silničním provozu.

Policisté v rámci výkonu služby při kontrolní činnosti dohlíželi nejen na plynulost a bezpečnost silničního provozu, ale kontroly také zaměřili zejména na rizikové skupiny účastníků silničního provozu, kterými jsou chodci, cyklisté a řidiči motocyklů. Dále bylo kontrolováno používání bezpečnostních   pásů a zádržných systémů, dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci i mimo obec a dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči dopravních prostředků před jízdou a  i během jízdy. V neposlední řadě se policejní hlídky zaměřily i na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Do akce byly nasazeny tři policejní hlídky dopravního inspektorátu, které monitorovaly v průběhu dvanácti hodin území kladenského okresu na pevných vytipovaných stanovištích, ale i pohyblivými hlídkami. Při dopravní akci bylo využito i speciální služební vozidlo VW Passat.

Provedením dopravně bezpečnostní akce byl zvýšen dohled na pozemních komunikacích a dodržování předpisů v silničním provozu. Při tomto dopravně bezpečnostním opatření bylo na území kladenského okresu zkontrolováno celkem 172 vozidel a zjištěno 33 přestupků. Na místě bylo vyřízeno blokovou pokutou celkem 30 přestupků a 3 přestupky byly oznámeny správním orgánům. Celkem za přestupky v dopravě bylo vybráno 12 900,-Kč. Nejvíce přestupků bylo zjištěno porušením rychlosti, a to v 11 případech. U 4 vozidel byl nevyhovující technický stav a 4 vozidla neměla dálniční známku.  Za volant usedli 3 řidiči pod vlivem alkoholického nápoje a dopustili se tak přestupku v dopravě, neboť naměřená hodnota byla pod jedno promile alkoholu v dechu. Dále 3 přestupků se dopustili chodci a 1 cyklista. Nepoužití bezpečnostních pásů bylo zjištěno u 1 řidiče.

Při zaplacení pokuty mohou účastníci silničního provozu využít své platební karty, jelikož policejní hlídky dopravního inspektorátu jsou vybaveny platebním terminálem. V současné době lze pokutu platit na místě uložením blokové pokuty a nebo složenkou, která musí být do 15 dnů uhrazena. Zaplacení pokuty přes platební terminál je možnost využít pouze u dopravních policistů. 

Cílem této dopravně bezpečnostní akce bylo snížit závažná porušení pravidel silničního provozu, neboť neukázněnost a nedisciplinovanost některých řidičů je v mnoha případech velkou příčinou řady zbytečných kolizí na našich silnicích a některé vedou až k vážným dopravním nehodám.

Kladenští dopravní policisté budou v těchto dopravně bezpečnostních akcích pokračovat i v dalších dnech.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

13. února 2017

 

vytisknout  e-mailem