Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zveřejněním nahé fotografie vydíral muže zatím neznámý pachatel

KUTNOHORSKO - Šestadvacetiletý muž naletěl podvodníkovi. 

Do velmi nepříjemné a choulostivé situace se dostal 26letý muž z Čáslavi. Prostřednictvím sociálních sítí začal komunikovat s neznámou osobou, která vystupovala pod ženským jménem a s mužem komunikovala jen v anglickém jazyce. Nejprve si několik dní psali o běžných věcech z každodenního života, o pár dní později ale žena poslala svou nahou fotografii a chtěla, aby muž udělal to samé. Ten se nejprve zdráhal, ale poté, co žena poslala další dvě nahé fotografie, učinil to samé i poškozený muž a poslal jí svou nahou fotografii, čehož vzápětí hořce litoval. V tu chvíli mu podvodník či podvodnice odepsal, že to celé byla past a pokud nezašle 1000 Euro, rozešle jeho fotografii všem kontaktům.

Muž ze strachu před zveřejněním zaslal 50 Euro, protože více peněz na účtu neměl. Vydírání ale pokračovalo dál a podvodník zaslal fotografii poškozeného i jednomu z jeho kontaktů přátel, proto muž oznámil celou událost na policejní služebně.

Policisté z Čáslavi zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání, za které hrozí pachateli, v případě dopadení a odsouzení, trest odnětí svobody na 6 měsíců až 4 roky. 

Co je sexting?
Sexting, tedy sdílení erotického obsahu mezi osobami s jejich souhlasem, se velmi často odehrává mezi osobami, které se znají osobně. Proto jsou mnohdy opomíjena rizika, která s sebou zdánlivě bezpečná výměna intimních materiálů přináší. Například po ukončení vztahu může ale dojít k vydírání osoby, která takový obsah zveřejnila. V jiných případech se osoby mezi sebou osobně neznají, znají se pouze prostřednictvím virtuálního světa na sociálních sítích. 
Přečtěte si důležité informace o nebezpečích spojených se sextingem. 

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
16. března 2023

vytisknout  e-mailem