Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Statistika činností vykonávaných ŘSCP

Žadatel se domáhal informací o počtu vydaných rozhodnutí o správním vyhoštění a odepření vstupu a podaných žádostech o azyl na mezinárodních letištích v České republice v průběhu měsíců květen až červenec 2018 

K těmto informacím požadoval rozdělení údajů dle počtu rozhodnutí vydaných na vstupu či příletu, státní příslušnosti osob, kterým bylo uloženo správní vyhoštění na příletu a informace o počtu osob mladších 18-ti let, kterým bylo rozhodnutí uděleno. Dalšími požadovanými informacemi byly počty cizinců, kterým byl ve stejném období odepřen vstup na mezinárodních letištích v České republice ve smyslu §9 odst.1 zák. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců, státní příslušnost těchto osob a data v kolika případech se jednalo o osoby mladší 18-ti let. Žadatel se dále dotazoval na počty cizinců, kteří podali žádost o udělení mezinárodní ochrany policii na hraničním přechodu ve smyslu §3a odst.1 písm.a) bod 1. zák. o azylu na mezinárodních letištních v České republice ve výše uvedeném období, jaká byla jejich státní příslušnost a kolik z těchto cizinců bylo osobou mladší 18-ti let. Požadovány byly také údaje o počtu cizinců, kteří v prrůběhu měsíců květen, červen a červenec 2018 podali žádost o udělení mezinárodní ochrany policii v přijímacím středisku ve smyslu §3a odst.1 písm.a) bod 2. zák. o azylu na mezinárodních letištních v České republice, jaká byla jejich státní příslušnost  a kolik z těchto cizinců bylo osobou mladší 18-ti let.

Policie České republiky poskytla žadateli tyto informace :

Správní vyhoštění byla v uvedeném období vydána pouze Inspektorátem cizinecké policie na Mezinárodním letišti Václava Havla v Praze (dále jen „ICP na ML v Praze“). Za celé sledované období bylo vydáno celkem 49 rozhodnutí o správním vyhoštění a rozhodnutí o správním vyhoštění nebylo vydáno žádné osobě mladší 18-ti let.

Informace o počtech vydaných rozhodnutí o správním vyhoštění v měsících květen až červenec 2018 a členění podle státní příslušnosti dotčených cizinců a místa vydání rozhodnutí jsou uvedeny v přiloženém souboru.

Odepření vstupu byla ve sledovaném období vydána celkem 70 osobám. Z tohoto počtu byla odepření vstupu v měsících květnu, červnu a červenci vydána 6 cizincům mladším 18-ti let.

Počty vydaných odepření vstupu v měsících květen až červenec 2018 a státní příslušnost cizinců jsou uvedeny v přiloženém souboru.

Žádosti o mezinárodní ochranu byly ve sledovaném období podány pouze na ICP na ML v Praze. Z celkového počtu 26-ti žádostí o mezinárodní ochranu byly 3 podány nezletilou osobou.

Počet podaných žádostí o mezinárodní ochranu na hraničním přechodu dle jednotlivých sledovaných měsíců roku 2018 a státní příslušnost dotčených cizinců naleznete v přiloženém souboru.

Statistika žádostí o mezinárodní ochranu podaných v přijímacím středisku ve smyslu §3a odst.1 písm. a) bod 2. zák. o azylu na mezinárodních letištních v České republice, není Ředitelstvím služby cizinecké policie statována. Žadateli bylo doporučeno obrátit se na Ministerstvo vnitra České republiky Odbor azylové a migrační politiky, do jejichž rezortu přijímací střediska pro cizince patří.

kpt. Mgr. Jindřiška Pospíšil Kaminská, 18. září 2018

vytisknout  e-mailem