Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní přestupky

Žadatel požádal o následující informace (cituji): 

„1. Kolik bylo zahájeno řízení o dopravním přestupku příslušníky Policie ČR v letech 2015, 2016 a 2017 v situacích, kdy nedošlo k dopravní nehodě?

2. Jakých 10 důvodů (překročení nejvyšší povolené rychlosti bez ohledu na míru, telefonování za jízdy, nepřipoutání bezpečnostními pásy atd.) přestupků bylo příslušníky PČR evidováno nejvíce a jejich počty v jednotlivých letech (bez ohledu na to, zda byly ukončeny blokovým řízením či byly postoupeny do správního řízení) – v situacích kdy nedošlo k dopravní nehodě (vyšetřované PČR)?

3. Kolik bylo zahájeno řízení o dopravním přestupku příslušníky PČR v letech 2015, 2016 a 2017 v situacích, kdy došlo k dopravní nehodě?

4. Jakých 10 důvodů (překročení nejvyšší povolené rychlosti bez ohledu na míru, telefonování za jízdy, nepřipoutání bezpečnostními pásy atd.) přestupků bylo příslušníky PČR evidováno nejvíce a jejich počty v jednotlivých letech (bez ohledu na to, zda byly ukončeny blokovým řízením či byly postoupeny do správního řízení) – v situacích, kdy došlo k dopravní nehodě (vyšetřované PČR)?“

Informace poskytnuté Policií ČR žadateli jsou uvedeny v příloze.

pplk. JUDr. Lucie Žárská

vytisknout  e-mailem