Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Spisový řád

Žadatel požádal o „zpřístupnění spisového řádu“ a dále požádal o odpověď na otázku, jaký zákon umožňuje Policii České republiky rozdělit spis na část analogovou a část elektronickou. 

Policie České republiky sdělila žadateli, že pokyn policejního prezidenta  č. 170/2015, spisový řád, včetně jeho příloh, je zveřejněn na internetových stránkách www.policie.cz / Informační servis / Vyžádané informace / Policejní prezidium České republiky - http://www.policie.cz/clanek/interni-akty-rizeni-566155.aspx.

K druhé části žádosti týkající se „rozdělování spisu do elektronické podoby a analogové podoby“ sdělila Policie České republiky žadateli, že spis je v elektronickém systému spisové služby ETŘ evidován jako celek a jako takový má být i předkládán. Do spisu se zařazují jak analogové tak i elektronické dokumenty. Spis je u Policie České republiky přednostně tvořen pomocí sběrného archu. Sběrný arch obsahuje kromě iniciačního dokumentu i soupis všech ostatních dokumentů, které jsou v něm uloženy. Pokud jsou dokumenty ve spisu vedeny elektronicky, je nutné při jejich předkládání v analogové podobě provést jejich převod v souladu s § 69a zákona č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů. Takový dokument má potom stejné právní účinky jako ověřená kopie dokumentu, jehož převedením vznikl.

pplk. JUDr. L. Žárská, 23. 3. 2017

vytisknout  e-mailem