Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zúčastnili se policisté olympiských her?

Žadatel se domáhal informací, týkajících se možné účasti policistů na olympijských hrách a případných darů od ČOV. 

„Počet a identifikace (jméno a příjmení, pracovní pozice) policistů, zaměstnanců, úředníků, funkcionářů (či dalších spolupracujících osob) vašeho úřadu, kteří se zúčastnili (nebo dostali alespoň nabídku se zúčastnit) olympijských her, světových her či jiných zájezdů organizovaných českým olympijským výborem v období od roku 2010 do současnosti, a to v členění dle jednotlivých akcí.“ 

Povinný subjekt nedisponuje informacemi ve smyslu § 3 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, které by vypovídaly o účasti policistů, zaměstnanců, úředníků, funkcionářů (či dalších spolupracujících osob) NCOZ SKPV, stejně tak i u předchozích subjektů -  ÚOOZ SKPV a  ÚOKFK SKPV, na olympijských hrách, světových hrách či jiných zájezdů organizovaných českým olympijským výborem v období od roku 2010 do současnosti, a to v členění dle jednotlivých akcí.

Oficiální služební cesta, které by se měli zúčastnit zástupci NCOZ SKPV (ÚOOZ SKPV, ÚOKFK SKPV) na základě pozvání ČOV, se neuskutečnila.

 „Identifikace (jméno a příjmení, pracovní pozice) policistů, úředníků, funkcionářů (či dalších spolupracujících osob) vašeho úřadu, kteří obdrželi od českého olympijského výboru darem oficiální oblečení a vybavení české výpravy pro konkrétní olympijské hry či světové hry, a to v členění dle jednotlivých akcí.“

Přijímání darů útvary Policie ČR je upraveno pokynem policejního prezidenta č. 51 z roku 2015 a nařízením Ministerstva vnitra č. 29 z roku 2014. V souladu s těmito interními akty bylo prověřeno přijetí daru od ČOV povinným subjektem. Povinný subjekt na základě provedeného šetření konstatuje, že nedisponuje informacemi ve smyslu § 3 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, které by vypovídaly o přijetí daru od  ČOV.

pplk. Mgr. Iva Knolová

vytisknout  e-mailem