Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zřejmě neměl svůj den

JIČÍNSKO – V jednom dni podezření na dva trestné činy. 

Během září jsme v ranních hodinách přijali na linku 158 oznámení od dvou žen, které shodně uvedly, že procházely jičínskou lipovou alejí, když si všimly žlutého automobilu s otevřenými dveřmi, ve kterém měl na místě řidiče sedět muž natočený čelem k nim a měl masturbovat. Operační důstojník proto na místo ihned povolal nejbližší hlídku. Policisté automobil s mužem odpovídajícím popisu našli a následně ho ztotožnili. Po celou dobu s nimi spolupracoval a k činu se doznal.

V uplynulých dnech tak policisté muže obvinili ze spáchání přečinu výtržnictví, za což mu v případě prokázání viny hrozí až 2 roky odnětí svobody.

To že tento muž zřejmě neměl svůj den, potvrdila i v ten den provedená namátková kontrola v rámci běžné hlídkové činnosti. Hlídka obvodního oddělení Jičín se během této kontrolní činnosti rozhodla zastavit a zkontrolovat automobil značky Škoda Fabia. Po zastavení vozidla policisté řidiče vyzvali k předložení všech dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a k provedení dechové zkoušky.  Řidičem vozidla byl třiapadesátiletý muž, u něhož byl výsledek na alkohol pozitivní s naměřenou hodnotou 2,28 promile. Navíc provedenou lustrací policisté zjistili, že tento „řidič“ je veden jako neřidič, jelikož má platnou blokaci řidičského oprávnění.

Policisté muži v tomto případě sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a ve zkráceném přípravném řízení předali příslušnému státnímu zastupitelství. Soudce Okresního soudu v Jičíně muže začátkem listopadu odsoudil trestním příkazem k podmíněnému trestu odnětí svobody o délce 8 měsíců, a dále muži uložil trest zákazu činnosti, spočívající v řízení motorových vozidel, na dobu 18 měsíců.



por. Ing. Eliška Majerová
2. 12. 2021, 10:00

vytisknout  e-mailem