Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zřejmě měli slabost pro jízdní kola

Frýdek-Místek - spolupráce policistů vedla k dopadení recidivistů. 

Nejen díky precizní operativní činnosti, osobní a místní znalosti, ale především díky profesionální spolupráci policistů obvodního oddělení Frýdek-Místek a frýdecko-místeckých kriminalistů se během dvou dnů podařilo dopadnout hned dva recidivisty s bohatou trestní minulostí. Oba měli zřejmě společný zájem, a to získávat jízdních kola, která jim nepatřila.

První 39letý muž se měl v průběhu posledních dvou měsíců ve 12 případech vloupat do sklepních prostor či koloven bytových domů jak ve Frýdku-Místku, tak i v Ostravě. V dalším případě pak měl odcizit jízdní kolo přímo ze stojanu před prodejnou. Nebylo výjimkou, že si během jednoho vloupání odvezl i dvě jízdní kola najednou. Z jednoho ze sklepů si měl odnést kromě kola také několik lahví alkoholu nebo WC čistič a prací prášek. Svými jednáními měl dotyčný způsobit celkovou škodu převyšující 300 tisíc korun. Kriminalisté jej obvinili z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Druhý, o rok mladší muž z Ostravy, měl ve stejném období přijíždět do Frýdku-Místku a jeho okolí. Zaměřovat se měl na jízdní kola umístěná ve stojanech, ať už v areálu firmy, na parkovišti či před prodejnou. Takto měl odcizit 6 jízdních kol. V jednom případě se pak měl vloupat do kanceláře a odcizit počítače, notebook, skartovačku a mobilní telefon. Jen několik dní před svým zadržením se měl vloupat také do vozidla a odnést si z něj mimo jiné kabelku s finanční hotovostí a platební kartou. Podezřelý měl svými skutky způsobit celkovou škodu přes 130 tisíc korun. Policisté muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Oba muži s policisty spolupracovali a při výslechu se ke svým skutkům doznali. Jeden z nich měl uvést, že odcizená kola prodával neznámým osobám a peníze pak použil pro vlastní potřebu na nákup jídla a cigaret. Byly podány návrhy na vzetí mužů do vazby, což soudce v obou případech akceptoval. Dotyčným nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Odkaz na video: https://youtu.be/FV58UIQVM9s

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
9. srpna 2022

vytisknout  e-mailem