Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zranění na skluzavce

Policisté vyšetřují případ, při kterém se na nafukovací skluzavce zranilo dítě. 

Policisté z místního oddělení Bohnice pracují na objasnění případu těžkého zranění čtyřleté holčičky, ke kterému došlo při jízdě na nafukovací skluzavce. Podle oznamovatelky, která je maminkou zraněného dítěte, přišli společně na travnaté prostranství mezi ulicí Lodžská, Těšínská a Krakovem, kde se nachází několik atrakcí pro děti. Holčička se šla sklouznut na nafukovacím hradě Aladin a došlo k jejímu zranění na noze. Zraněnou dceru její maminka ihned odvezla do nemocnice, kde lékaři zjistili, že má komplikované poškození chodidla a musí na operaci. Při operaci museli lékaři do nohy voperovat drát a doba léčení byla odhadována minimálně na dva měsíce.

Událost se stala ve čtvrtek 15. června a na policii byla oznámena s měsíčním zpožděním. V té době se již na místě tato atrakce nenacházela.

Policistům se podařilo kontaktovat provozovatele atrakce, vyslechnout ho a ohledat zmiňovanou skluzavku, kterou jim na jejich žádost ukázal. Při ohledání však policisté zjistili, že plocha, na které se děti kloužou, již byla vyměněna a není původní.  Policisté pracují s verzí, že ke zranění holčičky došlo z důvodu špatného technického stavu kluzné plochy atrakce.

Policisté by v souvislosti s tímto případem potřebovali kontaktovat případné svědky události a zjistit, jestli se na atrakci nezranily i další děti. Rodiče si také často své ratolesti na takových atrakcích fotí a natáčí. Případné obrázky ze zmiňovaného místa uvedené atrakce by také mohly přispět k objasnění celé věci.

Veškerá tato svědectví můžete směřovat přímo na místní oddělení Bohnice na telefonní číslo 974 858 730 nebo na linku 158.

Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

por. Bc. Jan Daněk – 21. 9. 2017

Odkazy do noveho okna

1 Skluzavka

1 Skluzavka 

Detailní náhled

2 Zraněná holčička

2 Zraněná holčička 

Detailní náhled

3 Zraněná holčička2

3 Zraněná holčička2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem