Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Způsobil dopravní nehodu a z místa odjel

BENEŠOVSKO – Policisté řidiče po krátké době vypátrali. Tvrdil jim však, že si tohoto jednání není vůbec vědom. Dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 2,64 promile alkoholu. 

Dopravní nehoda se stala o víkendu. Řidič nákladního vozidla tov. značky BMW X5 jel po silnici III. třídy ve směru na obec Bílkovice. Po projetí křižovatky se svým vozidlem přejel do protisměru jízdy, kde levým bokem vozidla narazil též do levého boku protijedoucího vozidla tov. značky Dacia Duster. Řidič, který nehodu způsobil, nezastavil a bez jakéhokoliv zájmu z místa ujel. Celou věcí se začali zabývat policisté. Provedli šetření jak na místě dopravní nehody, tak v jejím okolí. Díky všem dostupným informacím vlašimští policisté svým okamžitým jednáním vyhledali a zastavili řidiče, který nehodu zavinil. Vyzvali ho k odbornému měření na přítomnost alkoholu v dechu. Dechová zkouška byla pozitivní. První zkouškou muži naměřili hodnotu 2, 63 promile alkoholu. Při druhé zkoušce přístroj ukázal 2,64 promile alkoholu. Při zjišťování dalších informací řidič hlídce uváděl, že si vůbec není vědom, že by se při své jízdě srazil s jiným vozidlem. Naštěstí při této dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob.

Celou událost řeší benešovští policisté ze skupiny dopravních nehod jako podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

prap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
1. února 2018

vytisknout  e-mailem