Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpronevěřil zálohu na rodinný dům

NOVOJIČÍNSKO - události  

Kriminalisté z Nového Jičína zahájili úkony trestního řízení, směřující k prověření a objasnění skutečností, které nasvědčují spáchání přečinu zpronevěra.

Tohoto skutku se měl dopustit doposud nezjištěný pachatel, a to tím, že v červenci 2016 jako zprostředkovatel prodeje rodinného domu převzal od kupujícího v Ostravě zálohu na daň z převodu nemovitosti přesahující 34 tisíc korun a část kupní ceny ve výši přesahující 745 tisíc korun na koupi nemovitosti s pozemky. Zprostředkovatel si však svěřené peníze ponechal a způsobil poškozenému 46letému muži z Novojičínska škodu ve výši 780 tisíc korun. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

Krádež čerpadel a elektrického posunu brány

Zloděj, který v průběhu noci ze soboty na neděli odcizil u rodinného domu ve Frenštátě pod Radhoštěm elektrický posun brány, tepelné čerpadlo a bazénové čerpadlo si zřejmě předem dobře vytipoval místo činu. Poškozenému majiteli způsobil škodu přes 48 tisíc korun. Pachatel se v tomto případě dopustil hned dvou trestných činů, a to přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody, za které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Nový Jičín 18. ledna 2017 

nprap. Mgr. Petr Směták

vrchní inspektor / skupina tisku a prevence Nový Jičín

Tel.:      +420 974 735 207

Mobil:   +420 727 879 282

E-mail:  petr.smetak@pcr.cz

vytisknout  e-mailem