Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpronevěřil 24 miliónů korun

Manažer olomoucké realitní kanceláře zpronevěřil peníze svých klientů.  

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality 4. odd. SKPV Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje ukončili v uplynulých dnech návrhem na podání obžaloby vyšetřování případu rozsáhlé zpronevěry, které se měl dopustit manažer realitní kanceláře se sídlem v Olomouci.

Z dosud zjištěných skutečností vyplývá, že se měl obviněný protiprávního jednání dopustit tím, že jako manažer obchodní společnosti zabývající se realitní činností, v době od listopadu 2007 do konce října 2008 uzavíral prostřednictvím svých zaměstnanců zprostředkovatelské smlouvy se zájemci o koupi nebo prodej nemovitosti za předem smluvenou provizi. Na základě těchto smluv od nich přijímal na účet společnosti finanční prostředky určené k zaplacení kupní ceny a daně z převodu nemovitosti nebo jako rezervační poplatek. Peníze v rozporu s dohodnutými podmínkami úmyslně použil pro svoji potřebu a po zprostředkování obchodu s nemovitostmi je klientům nepředal. V celém případu figuruje nejméně 48 poškozených, kdy celková výše souhrnné škody byla vyčíslena na přibližně 24 miliónů korun.  
 
Muž je obviněn z trestného činu zpronevěra dle ust. § 248 odst. 1 a odst 4 TZ. Pokud jej soud uzná vinným, hrozí mu, vzhledem k velkému rozsahu škody, trest odnětí svobody v rozmezí pěti až dvanácti let. Obviněný je stíhán vazebně.
 

por. Mgr. Jitka Dolejšová
 

vytisknout  e-mailem