Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zpronevěra při distribuci losů

Jihočeský kraj - Českobudějovická dvojice se prostřednictvím losů dostala k velkým penězům. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Fintu jak se dostat k velkým penězům, vymyslela dvojice z Českých Budějovic. Od poloviny května do konce září loňského roku uzavřeli jako právnická osoba smlouvu o zprostředkování prodeje losů se sázkovou kanceláří. Obsah smlouvy spočíval v tom, že přislíbili zprostředkovat distribuci losů v prodejních místech. Dále uzavírali sázky se sázejícími dle schválených herních plánů. Od českobudějovické distribuční společnosti odebrali několik tisícovek losů. Losy, které neprodali měli vracet zpět distributorovi, což učinili pouze částečně. Již v té době tento záměr uskutečnili za účelem získat neoprávněný majetkový prospěch. I přes opakované výzvy dodavatele, úhradu bezhotovostní platby neuskutečnili, proto jim byla zrušena možnost bezplatného odběru a ostatní losy museli platit hotově.
 
V listopadu 2011 prodali veškeré pohledávky občanu z bývalého postkomunistického bloku, v domnění, že zbaví odpovědnosti za dluhy a způsobenou škodu.
 
Jihočeské kriminalisty však dvojice neoklamala a jejich protiprávní jednání kvalifikovali jako naplnění skutkové podstaty zločinu zpronevěry, za způsobenou škodu velkého rozsahu. Poškozené společnosti si ji vyčíslili na částku přesahující 5 milionů korun. Stíhání osob je prováděno na svobodě.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
27. července 2012

vytisknout  e-mailem