Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zpronevěra grafických listů

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu dopadli pětici osob, kterou viní ze zpronevěry grafických listů, které si půjčovali v knihovnách. 

Od konce května tohoto roku pracovali kriminalisté čtvrtého policejního obvodu z 6. oddělení obecné kriminality na případu zpronevěry grafických listů od známých autorů. Konkrétně se jednalo o případ, kdy si pětice osob ve věku od dvaatřiceti do jednačtyřiceti let půjčovala v knihovnách v Praze 1 a v Praze 4 různé knižní tituly a grafické listy. Jednalo se o díla známých autorů jako například Tomáše Bíma, Františka Hodonského nebo Oldřicha Kulhánka. Ty následně nevraceli a naopak je obratem odváželi do antikvariátů, kde je prodávali a peníze si nechávali pro vlastní potřebu. Celkově tak svým jednáním způsobili knihovnám škodu téměř sto padesát tisíc korun.
 
Kriminalisté ze zmiňovaného oddělení zahájili s pěticí osob trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry, za což v případě odsouzení hrozí až dvě léta odnětí svobody. Stíhání všech je vedeno na svobodě.
 
Při vyšetřování případu se kriminalistům podařilo zajistit většinu grafických děl v hodnotě přesahující sedmdesát tisíc korun, která byla vrácena zpět do knihoven.
 
por. Bc. Jan Daněk – 5. 12. 2014

 

Odkazy do noveho okna

STP84640

STP84640 

Detailní náhled

STP84642

STP84642 

Detailní náhled

STP84643

STP84643 

Detailní náhled

STP84645

STP84645 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem