Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zpronevěra

SOKOLOVSKO – Přisvojil si neoprávněně peníze a europalety. 

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 32letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinů Podvod a Zpronevěra.

Těchto trestných činů se měl dopustit tím, že v září roku 2016 při uzavírání dohody o provedení práce se zaměstnavatelem, uzavřel v úmyslu sebe obohatit při nástupu do zaměstnání, také smlouvu o poskytnutí zaměstnanecké půjčky ve výši téměř 40 tisíc korun.

Věděl však, že vzhledem ke svým majetkovým a finančním poměrům, svým závazkům týkajících se umoření dluhu nedostojí. Půjčku se zavázal uhradit zaměstnavateli v několika měsíčních splátkách srážkou ze mzdy. V případě, že by skončil v pracovním poměru, měl by zaplatit půjčku do 15 dnů. Ani jednu splátku však neuhradil. Dluh zaměstnavateli byl částečně uhrazen zápočtem nevyplacené mzdy. Dále obviněný muž neodevzdal zaměstnavateli svěřené finanční provozní zálohy a v několika případech neprovedl výměnu téměř 50 kusů europalet, v důsledku čehož bylo společnosti od jiné firmy vyfakturováno k zaplacení 12 tisíc korun.

Finanční prostředky a palety si tedy neoprávněně přisvojil a použil pro svojí potřebu. Svým jednáním způsobil škodu ve výši kolem 55 tisíc korun. 

V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Kateřina Krejčí
20. 4. 2018

vytisknout  e-mailem