Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zpronevěra

Písek – Mladého muže zlákaly peníze zaměstnavatele. 

Písečtí kriminalisté řeší případ zpronevěry několika set tisíc korun, ze které je podezřelý mladý muž z Písecka. Na kriminalisty se obrátil včera odpoledne zástupce pošty s podezřením, že během úterní směny kdosi manipuloval s ceninovými pytli a na pražskou centrálu vyexpedoval o jeden méně. Kriminalisté ve spolupráci s pracovníky pošty pohotově zmapovali pohyb svážených ceninových pytlů a podezření padlo na jednoho z místních zaměstnanců. Kriminalisté muže vypátrali a zadrželi včera v podvečer, kdy zahájili úkony trestního řízení a během výslechů zjistili, jak mělo ke zpronevěře dojít.

Mladého muže, který v zaměstnání s penězi manipuloval, zřejmě zlákala vidina řešení vlastní komplikované životní situace, jeden z pytlů měl schovat a část z obnosu si vzít k sobě.

Po včerejším policejním zadržení muž kriminalistům část peněz, které měl při sobě, vydal a zbývající bankovky kriminalisté zajistili z úkrytu na pobočce. Mladík nic ze zpronevěřených peněz neutratil, kriminalisté celou částku zkompletovali a uložili.

Kriminalisté proti muži zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu zpronevěra a vyšetřování případu dále pokračuje. Díky rychlé spolupráci policie a pošty se celý obnos vrátí brzy tam, kam patří.

 por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz

14. prosince 2017

vytisknout  e-mailem