Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z okresu Opava

Opava - nehody, krádeže 

Nehoda na železničním přejezdu

Dne 15. 10. 2017 v 19:15 hodin v katastru obce Otice - část Rybníčky jela 37letá žena s vozidlem Volkswagen a před nechráněným železničním přejezdem, kde je umístěna dopravní značka „Stůj, dej přednost v jízdě“, nedala při vyjíždění na železniční přejezd přednost v jízdě osobním vlaku, který jel z Hradce nad Moravicí na Opavu. Došlo ke střetu, po kterém bylo vozidlo odraženo do přilehlého pole. Ve vozidle cestovaly tři osoby, které utrpěly lehké zranění a byly převezeny do nemocnice k ošetření. Ve vlaku nedošlo ke zranění osob. Dechové zkoušky u strojvůdce i řidičky byly s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 450 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti.

Vloupání do zahradní chatky

V době od 11. do 13. 10. 2017 v Opavě - Jaktaři v zahrádkářské osadě vnikl prozatím neznámý pachatel po poškození oken a dveří do zahradního domku. Zde odcizil různé zahradní nářadí (např. sekačky, pily, frézu, čerpadlo, brusku) a také televizor, set-top-box. Způsobená škoda přesáhla 30 tisíc korun. Opavští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu porušování domovní svobody a krádeže.

Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění pachatele a nelezení odcizených věcí je možné kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, opavským policistům na tel. číslo 974 737 651.

Spánek na lavičce ho vyšel draho

Opavští policisté přijali v neděli 15. 10. 2017 oznámení o odcizení tašky. Prozatím neznámý pachatel využil v neděli 15. 10. 2017 od 03.00 do 06:00 hodin spánku poškozeného muže. Ten usnul pod vlivem alkoholu na lavičce na Náměstí republiky před budovou obchodního domu a pod hlavou měl tašku, kterou mu pachatel odcizil. V tašce byla peněženka, doklady, mobilní telefony, platební karta a další věci v celkové hodnotě 5 500 korun.

Upravovala si kameru ve vozidle a bourala

V pátek 13. 10. 2017 v 7:10 hodin mezi obcí Úvalno a Skrochovice jela 53letá žena s vozidlem Volkswagen a při průjezdu pravotočivou zatáčkou se nevěnovala řízení, opravovala kameru v autě a přejela do protisměru. Zde se levou přední částí střetla s levou přední částí nákladního vozidla a poté vyjela mimo vozovku, kde se auto převrátilo na střechu. Nákladní souprava rovněž vyjela mimo silnici, kde narazila ještě do stromu. Řidička byla převezena k ošetření do nemocnice. K dalšímu zranění osob nedošlo. Na nákladním vozidle došlo k vytržení nádrže a do silničního příkopu uniklo cca 350 litrů nafty. Způsobená hmotná škoda přesáhla 400 tisíc korun. Požití alkoholu bylo u řidičů vyloučeno dechovou zkouškou.

Nadýchal přes 4 promile a skončil na záchytce

V sobotu 14. 10. 2017 v odpoledních hodinách na ulici Kylešovská opavští policisté zajistili 30letého muže, který ohrožoval svůj život, zdraví a bezpečnost silničního provozu tím, že v silně podnapilém stavu padal a vstupoval do vozovky. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili přes 4,3 promile a střízlivěl na záchytné stanici.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

vytisknout  e-mailem