Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z okresu Bruntál

Bruntál - výtržnictví, ublížení na zdraví a vyhrožování policistům 

Policejní komisař SKPV zahájil trestní stíhání tři mužů ve věku od 20 do 23 let z přečinů výtržnictví, ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Dva mladší jsou stíhání ještě za přečin nebezpečného vyhrožování a nejmladšího z trojice ještě ze zločinu vydírání. Protiprávního jednání se měli obvinění dopustit v několika skutcích tím, že nejprve dne 30. 5. 2015 ve Městě Albrechticích dva z obviněných napadli fyzicky na fotbalovém hřišti při konání kulturní akce dva muže ve věku 28 a 29 let. Jeden poškozený se po jejich útoku nechal ošetřit ve zdravotnickém zařízení a druhému poškodili brýle.
     Další skutek, kterého se zúčastnili dva mladší obvinění, se udál dne 21. 7. 2015 ve Městě Albrechticích. U restaurace na ulici Čs. Legií napadli bezdůvodně nejprve slovně 38letého muže a pak k němu přiběhli a začali ho bít pěstmi. Útoky se snažil poškozený vykrývat a díky tomu nedošlo k jeho zranění. Při odchodu mu jeden z obviněných začal vyhrožovat zabitím, kdy v tomto pokračoval také v následném telefonním hovoru. Nejmladší obviněný měl ještě ve stejný den na ulici Čs. Legií vyhrožovat zabitím 48leté ženě.
Při prověřování této trestné činnosti vyšlo najevo další protiprávní jednání a to u nejstaršího z obviněných, kterému policejní komisař v těchto dnech rozšířil trestní stíhání a to z dalšího přečinu výtržnictví, ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci a projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka. Je mu kladeno za vinu, že dne 14. 3. 2015 v herně na ulici Soukenická v Krnově měl bezdůvodně napadnout hosta restaurace. Dále měl v době od 30. do 31. 5. 2015 ve Městě Albrechticích v budově policie a při převozu na záchytnou stanici po předchozím zajištění z důvodu jeho protiprávního jednání a po marné výzvě, aby zanechal verbálních útoků proti policistům, v atacích pokračovat a to i při převozu na záchytnou stanici. Začal policistům vyhrožovat újmou na zdraví a zabitím, kdy přitom projevoval verbálně sympatie k hnutí prokazatelně směřující k potlačení práv a svobod člověka.
Obviněným nyní hrozí tresty odnětí svobody za uvedené přečiny do výše tří let a za spáchaný zločin je trestní sazba až do osmi let.  
 
Další případ vloupání do vozidla u Slezské Harty
Bruntálští policisté přijali ve středu 2. 9. 2015 oznámení o vloupání do vozidla, které majitel zaparkoval dne 2. 9. 2015 odpoledne na parkovišti u hráze Slezské Harty. Během deseti minut mu prozatím neznámý pachatel rozbil okno na vozidle a odcizil z podlahy auta odloženou kabelku, ve které byly doklady, platební karta, mobilní telefon a peněženka s hotovostí 1 800 korun a ze zadního sedadla vzal také prázdný batoh. Způsobená škoda činí necelých 12 tisíc korun.
Opět upozorňujeme, že auto není trezor! Nenechávejte na sedadlech, podlahách či dalších odkládacích místech vozu žádné věci (kabelky, batohy, oblečení). Pachatele může přilákat mnohdy bezcenná věc, do vozidla vnikne násilím a v některých případech způsobí větší škodu samotným poškozením, než krádeží.
Věci nenechávejte viditelně odložené ve vozidle ani tehdy, pokud se od automobilu vzdalujete pouze na krátkou chvíli. Pachatelům mnohdy stačí i několik málo minut, aby do automobilů vnikli.
 
komisař por. Bc. Pavla Jiroušková
skupina tisku a prevence Bruntál
3. 9. 2015
 

vytisknout  e-mailem