Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zprávy z okresu Bruntál

Bruntál - různé krádeže a jiné události 

Krádež nafty

Bruntálští policisté prověřují krádež nafty z nákladního vozidla, které bylo zaparkováno v areálu firmy na ulici Ruská v Bruntále. Pachatel odstranil v době od 15. do 19. 2. 2018 zámek nádrže, ze které odcizil 100 litrů motorové nafty. Způsobená škoda činí 3 100 korun. 

Poškrábání laku auta

Vrbenští policisté překvalifikovali po obdržení vyčíslení škody přestupkové jednání na trestný čin poškození cizí věci. Toho se měl dopustit prozatím nezjištěný pachatel tím, že v době od 14. do 15. 2. 2018 na parkovišti na ulici Ve Svahu poškodil lak zaparkovaného vozidla Škoda Octavia různými vrypy. Způsobená škoda přesáhla 7 tisíc korun. 

Ze sklepa odcizil šicí stroj

V době od 15. do 20. 2. 2018 ve společných prostorách panelového domu na ulici Husova ve Vrbně pod Pradědem pachatel vnikl do jednoho ze sklepů, který prohledal. Odcizil kufříkový šicí stroj. Svým jednáním způsobil majitelům škodu v celkové výši přesahující 5 tisíc korun. Vrbenští policisté případ prověřují jako přečin krádeže a porušování domovní svobody. 

Nehoda se zvěří

V úterý 20. 2. 2018 v 11:15 hodin mezi obcemi Karlovice a Vrbno pod Pradědem řídila 41letá žena vozidlo Ford a z pravého silničního příkopu jí bezprostředně před auto vyběhla srna. Došlo ke střetu, při kterém zvíře na místě uhynulo a bylo předáno členu mysliveckého sdružení. Způsobená škoda na vozidle činí 30 tisíc korun. 

Z domu odcizil peníze a šperky

Vrbenští policisté prověřují vloupání do rodinného domu v Karlovicích. Prozatím neznámý pachatel násilně vnikl v průběhu dne 15. 2. 2018 do rodinného domu, který prohledal. Odcizil dámské náušnice a nalezenou finanční hotovost ve výši 1 tisíc korun.  Celková škoda činí 8  250 korun. 

Krádež skotu

V době od 8. do 12. 2. 2018 z ohrady v obci Horní Moravice odcizil prozatím neznámý pachatel dva kusy skotu (jednoho býka a jednu jalovici). Zvířata vážila každý cca 250 kg a způsobená škoda přesáhla 28 tisíc korun.  Rýmařovští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže. 

Krádež mobilu i batohu

Krnovští policisté přijali o víkendu oznámení o krádeži mobilu i batohu v Ostravě. Oznamovatelka policistům sdělila, že dne 13. 2. 2018 v tramvaji v Ostravě, když usnula po požití drog a léků, byla okradena. Někdo jí z kapsy bundy odcizil mobilní telefon a ze sedadla vzal batoh. V něm měla mít peněženku s hotovostí, doklady, zubní kartáček a oděv. Způsobenou škodu si vyčíslila na částku 4 800 korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže a věc postoupí dle místní příslušnosti kolegům do Ostravy.

por. Bc. Pavla Jiroušková

21. 2. 2018

vytisknout  e-mailem