Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zprávy z Lounska

LOUNY – Zaměstnanec se nažil zakrýt stopy; Vykázali ho ze společného obydlí; Distribuce drog. 

Snažil se po sobě zakrýt stopy
Policisté ze Žatce se zabývali případem, který se odehrával na počátku dubna na Žatecku. Strážci zákona přijeli pro ně na zdánlivě běžné místo činu, kde v té době ještě neznámý pachatel násilným způsobem vnikl do stavební buňky sloužící firmě jako kancelář. Z těchto prostor zmizel notebook a finanční hotovost. Společnosti tak měla vzniknout škoda přesahující 12 tisíc korun. Policejní inspektor se však nenechal zmást. K případu prováděl podrobné šetření a nashromáždil důkazy, které vedly k jednomu zaměstnanci firmy. Muž se ve výslechu měl k činu doznat. Snažil se tím prý zakrýt ztrátu svěřených peněz. Díky zkušenostem a dobré práci policistů z obvodního oddělení v Žatci mohl být notebook vrácen majiteli. Muži si už vyslechl od policisty ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu zpronevěra. V případě odsouzení by ho soud mohl poslat do vězení až na dva roky.

Další z případů vykázání
Strážci zákona opět zasahovali v situaci, kde rodinné rozepře překročily určitou mez. Na začátku dubna měl na Žatecku fyzicky napadnout svou manželku 45letý muž. Policisté zjistili, že k takovému jednání v domácnosti nemělo dojít poprvé. Aby zamezili dalšímu napadení, využili opatření podle zákona o Policii ČR, které má v podobných případech chránit zdraví osob. Vykázali muže na deset dní ze společného obydlí. Po tuto dobu nesmí ani jedna ze stran spolu komunikovat, aby se rodinné rozepře rozptýlily nebo si členové domácnosti našli náhradní řešení sporu.
V letošním roce se už jedná o čtrnáctý případ v lounském okrese, ve kterém museli policisté využít preventivní opatření směřující k ochraně ohrožených osob - vykázání člena domácnosti.

Linie TOXI
Usnesení o zahájení trestního stíhání z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy si převzali dva muži ve věku 25 a 26 let. Kriminalisté při prověřování jiné trestné činnosti zjistili, že tito dva výtečníci měli od prosince minulého roku na Žatecku distribuovat pervitin. Starší z dvojice mužů měl podle policejní komisařky pomáhat při rozšiřování omamných látek, proto jeho sdělení obvinění obsahuje také formu účastenství. Mužům teď hrozí, že by je soud mohl poslat do vězení až na 5 let.


prap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
19. dubna 2018

vytisknout  e-mailem