Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

A spadla klec…

Kriminalisté OŘ PČR Praha III objasnili v těchto dnech sériovou trestnou činnost krádeží vloupáním do bytů. 

Doslova mravenčí práce kriminalistů přinesla v těchto dnech své ovoce v podobě objasněné série  krádeží  vloupáním do bytů v Praze 8 a 9. Trestnou činnost mají  na svědomí dva nenechavci ve věku 33 a 34 let z Prahy, kteří  od května 2008 násilně vnikli do 12 bytů, odkud si odnesli hotovost, elektroniku a cennosti v celkové hodnotě přesahující 480 tisíc korun.
A právě poslední ze zlodějských výprav se stala dvojici osudnou. V úterý dopoledne zloději navštívíli vytipovaný byt v Jablonecké ulici v Praze 9, vypáčili vstupní dveře a následně z bytu odnesli notebook, doklady a další drobnosti v celkové hodnotě 19 tisíc korun. Z lupu se však dlouho neradovali a bezprostředně po vloupání skončili v rukou policistů.

Dalším šetřením kriminalisté zjistili, že oba muži byli v minulosti za stejnou trestnou činnost již trestáni odnětím svobody a v říjnu 2006 podmíněně propuštěni na svobodu. Svým jednáním tak navíc porušili podmínku danou soudem. Starší muž je vyšetřován na svobodě, jeho mladší komplic skončil v policejní cele s příkazem na dodání do výkonu trestu.

vytisknout  e-mailem