Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Převrácený kamion Wilsonova ulice- aktualizace 14.30 h

Doprava v Praze na stupni číslo 3 až 4, v centru nárazově až stupeň 5! Žádáme řidiče, aby se pokud možno vyhli centru Prahy, kde v současné době probíhá odstranění následku dopravní nehody a úklid komunikace. 

V ranních hodinách, konkrétně v 7:40 došlo k něhodě nákladního kamionu Iveco s přívěsem, který se převrátil na Wilsonově ulici ve směru k Hlavnímu nádraží u Státní opery. V důsledku převrácení došlo k vysypání zeminy, kterou byl kamión plně naložen. Tím došlo k zneprůjezdnění dvou jízdních pruhů. V současné době je šetření dopravní nehody ukončeno, na místě se nachází Tech. správa komunikací a složky integrovaného záchranného systému, které odklízí následky této dopravní nehody.

Dopravní situace v Praze je komlikovaná i v důsledku uzavírky komunikace u Vyšehradského tunelu a požáru tržnice Sappa v Písnici. Městská část   Praha 4 je v důsledku této mimořádné situace nejvíce zatížená. Policie žádá mimopražské řidiče, aby se pokud možno hlavnímu městu vyhli a zárověň pražany aby k cestě použili MHD hlavně metro.

Apelujeme na řidiče, aby za této situace plně spolupracovali s policii a plnili její pokyny.

aktualizace 14.30:

Řidič převráceného kamionu uplatnil technickou závadu,proto byl na místo nehody povolán soudní znalec, který na místě prováděl úkony potřebné k příslušnému znaleckému zkoumání. K vyproštění převráceného vozidla bylo zapotřebí těžké techniky(jeřáb), kterému trvalo v dané situaci několik desítek minut než se na místo dostal.
Z tohoto důvodu mohla policie pouze zajišťovat místo nehody a usměrňovat dopravu.
Je důležité si uvědomit, že se jedná o páteřní komunikaci, na kterou je navíc svedena doprava z uzavírky kolem Vyšehradského tunelu.
 
Převrácený kamion převážel zeminu, de facto bahno, které na vozovce vytvořilo takové podmínky jež byly pro řidiče nebezpečné. Dokud komunikace nebyla řádně uklizena, nemohl být tento úsek zprovozněn.
 
Následně toho došlo ke kolapsu na magistrále,a když se k tomu přidaly i problémy s dopravou kolem uzavírky Vyšehradského tunelu a odklánění dopravy kolem požáru v Písnici v areálu Sappy, byla doprava v Praze na stupni 4 až 5.
K situaci nepřispělo ani 64 dopravních nehod, ke kterým došlo v době od 6 do 12 hodin na území hlavního města Prahy.
Po zprůjezdnění Wilsonovy ulice se pražská policie snažila v rámci možností preferovat tento úsek s přihlédnutím k městské hromadné dopravě, ale v takovém rozsahu, aby obdobná situace nenastala v ostatních směrech.
 
10.53 úsek u Státní opery byl zcela zprovozněn

vytisknout  e-mailem