Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Skončilo Trnkobraní

ZLÍNSKO: Alkohol za volantem a ukradené pivní sudy. 

Městečko Vizovice si opět může na celý rok oddechnout, má za sebou druhý letní festival, díky kterému se běžný počet obyvatel města vždy několikanásobně navýší. Březůvky zase v neděli opustilo několik desítek trucků, které zde měly svůj každoroční sraz.

A jaký průběh mělo Trnkobraní a Truck Sraz Zlín z hlediska police?

Policisté po dobu bezpečnostního opatření od pátečního rána do nedělního večera řešili v souvislosti s oběma akcemi celkem 8 trestných činů. 3 x to byla krádež, 1 x výtržnictví, 1 řidič usedl za volant svého vozu, ač to měl soudem zakázáno a 3 řidiči při dechové zkoušce nadýchali více než 1 promile alkoholu. Dalších 34 řidičů také řídilo svůj vůz, i když v jejich těle kolovalo různé množství návykové látky. Ve 32 případech to bylo menší množství alkoholu, ve 2 případech marihuana a amfetamin. Policisté se museli zabývat i nesprávným parkováním a jinými přestupky v dopravě, a to ve 37 případech.

Přímo při festivalu sdělil komisař kriminální policie ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádež třem dosud netrestaným mladým mužům ve věku 18, 18 a 26 let z Jihočeského kraje. V noci z pátku na sobotu se opili, a když šli kolem stánku a kamionu jednoho pivovaru, dostali nápad. Postupně z kamionu odcizili 8 pivních sudů a 48 plechovek piva celkově za patnáct tisíc korun, které naložili do svého vozidla a usnuli. Ráno je vzbudili členové bezpečnostní agentury, kteří hledali odcizené sudy. Lupiči se ke krádeži přiznali s tím, že to byla hloupost z opilosti. Policisté mladé muže převezli na obvodní oddělení k výslechu. Za trestný čin krádež jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

20. srpna 2018, nprap. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Pivní sudy

Pivní sudy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem