Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté pátrali po seniorovi

ZLÍNSKO: Našli ho v jeho dílně, kde ležel neschopný pohybu. 

Pohřešování osmašedesátiletého muže ze Zlína oznámili policistům jeho rodinní příslušníci s tím, že ho neviděli už od předchozího dne, kdy odešel do své dílny. Jeho mobilní telefon nikdo nezvedal. Policisté prvosledové hlídky začali po muži pátrat.

Když ho nenašli na místech, která obvykle navštěvoval, vydali se do jeho dílny zjistit, zda nebude právě tam. Po příchodu ke dveřím viděli, že dílna je zamčená, ale zevnitř se ozývaly zvláštní zvuky. Muž uvnitř komunikoval, ale jen velmi potichu a nesrozumitelně. Policisté tušili, že bude mít pravděpodobně nějaký zdravotní problém. Prostřednictvím operačního důstojníka si na místo vyžádali záchranáře a rozhodli se dostat co nejrychleji do prostor dílny a muži pomoct.

Za pomoci nářadí vypáčili desku, která tvořila vnější příčku dílny, tím se lépe dostali k zárubni dveří a za pomoci šroubováku se jim po několika okamžicích podařilo dveře otevřít. Celý zákrok trval pouze několik minut. Po otevření dveří uviděli hned za nimi ležet v nepřirozené poloze pohřešovaného muže, který ale nebyl schopen pohybu a neuměl policistům vysvětlit, co se mu stalo. Policisté poskytli před příjezdem záchranářů muži předlékařskou pomoc a záchranáři si ho poté převzali do své péče a převezli ho do nemocnice.

23. února 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem