Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Napadl strážníka městské policie

ZLÍNSKO: Skončil v policejní cele. 

Zlínští kriminalisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví třicetiletému muži z Fryštáku, který o víkendu ve Zlíně bezdůvodně po požití alkoholu fyzicky napadl strážníka městské policie. Za tyto trestné činy by muž v případě odsouzení mohl strávit až čtyři roky za mřížemi.

Třicetiletý muž přijel v sobotu odpoledne do Zlína na sídliště Jižní Svahy, kde společně se svými kamarády popíjel venku alkohol. Zmožen požitým množstvím piva i tvrdého alkoholu usnul. Kolem páté hodiny odpoledne procházeli kolem strážníci městské policie. Uviděli muže ležícího na betonovém panelu, který se celý třásl. V obavě o jeho zdravotní stav se snažili muže probudit a zjistit, co se mu stalo. Když se jim podařilo muže probrat, se zlou se potázali. Muž na ně začal útočit nejprve vulgárními výrazy, poté došlo i na pěsti. Strážníci agresivního muže zklidnili a přivolali policisty.

Dechová zkouška u agresora ukázala více než dvě promile alkoholu. Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení muže převezli do policejní cely. Po jeho vystřízlivění a zjištění veškerých bližších okolností napadení si recidivista, který má v rejstříku trestů již tři záznamy, vyslechl sdělení podezření ze spáchání hned dvou trestných činů.

20. září 2018, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem