Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Havaroval se čtyřmi promile

ZLÍNSKO: Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí tři roky za mřížemi. 

Dopravní policisté od sobotního podvečera prověřují okolnosti dopravní nehody, k níž došlo v pět hodin odpoledne v Želechovicích nad Dřevnicí. Řidič Fordu Focus narazil do betonových truhlíků a prosklené vitríny. Není divu, když mu v krvi kolovalo více než čtyři promile alkoholu.

Policisté přijali na lince tísňového volání oznámení o havárii osobního vozidla, které zřejmě řídil podnapilý muž, od vyděšené řidičky, která zrovna jela okolo. Hlídka dopravních policistů na místě zjistila, že sedmatřicetiletý řidič najel po nezvládnutí levotočivé zatáčky na chodník, kde narazil nejprve do betonových truhlíků, poté přejel přes celou šířku vozovky a narazil do kovové vitríny a do dalších betonových truhlíků. Dechová zkouška u řidiče ukázala více než čtyři promile alkoholu. Celkovou škodu policisté vyčíslili předběžně na padesát pět tisíc korun. Jen shodou šťastných náhod se žádnému z kolemjdoucích nic nestalo.

Nezodpovědnému řidiči policisté na místě zadrželi řidičský průkaz. Nyní ho prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník stanoví v tomto případě možný trest odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let.

16. října 2017, nprap. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Nehoda Želechovice 2

Nehoda Želechovice 2 

Detailní náhled

Nehoda Želechovice

Nehoda Želechovice 

Detailní náhled

Nehoda Želechovice 3

Nehoda Želechovice 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem