Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Využil příležitost

VSETÍNSKO: Policisté dopadli zloděje kabelky. 

Před měsícem v Rožnově pod Radhoštěm přišla žena o kabelku s doklady, penězi a mobilním telefonem. Policisté zjistili pachatele a tomu ve středu sdělili podezření pro trestný čin krádež.

Před měsícem v dopoledních hodinách šla šestatřicetiletá žena z Rožnovska se svými dětmi na dětské hřiště poblíž centra Rožnova pod Radhoštěm. Svou kabelku nechala na madle kočárku. Kočárek průběžně kontrolovala. Našel se ale okamžik, kdy kočárek nesledovala a to byla příležitost, které využil kolemjdoucí muž. Ten kabelku vzal. Žena si jej všimla, dokonce na něj volala, ale muž i s kabelkou zmizel.

Policisté zjistili popis pachatele i obsah kabelky. V ní byl mobilní telefon, platební karty, klíče od auta, doklady a dva tisíce korun v hotovosti. Celkově se škoda vyšplhala na necelých sedm tisíc korun.

Získat informace, které by policisty dovedly ke zloději, nebylo jednoduché. Ale podařilo se. Ve středu stanul před policejním vrchním inspektorem dvaatřicetiletý muž z Rožnova pod Radhoštěm. Následně si převzal sdělení podezření pro trestný čin krádež. Muž sdělil, že jediným cílem bylo při krádeži získat peníze. Vzal hotovost, mobilní telefon a tašku nechal být.

Zloději častokrát využívají příležitostí, které jim lidé poskytnou. Jsou to odložené kabelky v nákupních vozících, cenné věci ponechané v autech nebo neuzamčená kola. Buďme obezřetní a nedávejme jim tolik šancí.

21. září 2018, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem