Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Poničil pět aut

VSETÍNSKO: Řidič naboural do řady aut. Po nehodě nadýchal přes jedno a půl promile. 

V pátek před půlnocí naboural řidič do pěti zaparkovaných vozidel. Po nehodě nadýchal více jak jedno a půl promile.

Na silnici I/57 na úseku mezi obcí Ústí a Vsetínem došlo v pátek krátce před půlnocí k havárii osobního vozidla tovární značky Renault. Auto jelo ze směru od Ústí. Jeho šedesátiletý řidič z Karlovicka ale nezvládl řízení. Najel na pravou krajnici a havaroval do řady zaparkovaných vozidel.

Při této havárii nebyl nikdo zraněn. Došlo k poškození celkem pěti zaparkovaných vozidel a to ve dvou případech tovární značky Subaru, dále BMW, Citroen a Volkswagen. Celková škoda na všech vozidlech překročila o dvacet tisíc čtyři sta tisíc korun. Došlo i ke škodě na dopravním značení i přilehlé budově za necelých deset tisíc korun. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku ke zjištění ovlivnění alkoholem. Přístroj ukázal hodnotu 1,87 promile. Policisté zadrželi muži řidičský průkaz.

Okolnostmi této dopravní nehody se policisté nadále zabývají. Zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

V letošním roce do konce září na území okresů Vsetín zavinilo dopravní nehodu celkem 35 řidičů, kteří byli ovlivněni alkoholem. U více jak dvaceti případů byla zjištěná hodnota vyšší jak jedno a půl promile. V loňském roce za stejné období to bylo celkem 56 případů a z toho 35 případů s hodnotou vyšší jak jedno a půl promile.

7. října 2019, por. Bc. Vladislav Malcharczik

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem