Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nedal si pokoj

VSETÍNSKO: Muž opakovaně bouchal u známé do dveří a řval. Skončil na záchytce. 

Muž včera dopoledne v obci Halenkov opakovaně rušil svou známou řevem a boucháním na dveře. Jeho počínání ukončili policisté převozem na policejní služebnu a dále na protialkoholní záchytnou stanici. Muž totiž nadýchal více jak čtyři promile.

Včera krátce po deváté dopoledne si nevěděla rady s mužem, který ji bouchal na dveře a hlasitě křičel, čtyřiačtyřicetiletá žena ze Vsetínska. K incidentu mělo docházet v obci Halenkov. Oznámila proto tuto skutečnost policii. Policisté se na místě od oznamovatelky dozvěděli, že muž bouchá na dveře a hlasitě se domáhá jejich otevření. To i přes skutečnost, kdy jej žena upozornila, že je jí toto jednání nepříjemné a nepřeje si to. Dále policisté zjistili, že oním neodbytným je pětačtyřicetiletý muž z Karolinky. Ten po domluvě policistů, že jej jeho známá nepustí, z místa odešel.

Ne na dlouho. Asi po dvaceti minutách se na místo vrátil a ve svém jednání pokračoval. Policisté shledali podezření, že muž ve svém jednání i přes domluvy neustane a tak ho odvezli na policejní stanici. Zde u křiklouna provedli dechovou zkoušku ke zjištění ovlivnění alkoholem. Přístroj ukázal na hodnotu 4,17 promile. Rozhodnutí bylo jasné. Muž putoval na lékařskou prohlídku a odpoledne na protialkoholní záchytnou stanici.

Policisté pětačtyřicetiletého muže podezřívají ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Jeho jednání proto oznámili ke správnímu orgánu, kde mu hrozí pokuta až dvacet tisíc korun. K tomu samozřejmě bude muset ještě zaplatit svůj pobyt na záchytce a to něco málo přes tisíc korun.

19. dubna 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem