Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kapsářka

VSETÍNSKO: Všímavý svědek pomohl chytit kapsářku. 

Všímavý svědek postřehl podezřelé chování u obchodu ve Vsetíně. Jeho tušení se mu potvrdilo. Nakupující ženě zmizela peněženka.

V úterý krátce před polednem se mladému muži ve Vsetíně nepozdávalo chování ženy u marketu. Ta se pohybovala u jiné ženy, která vykládala zboží z vozíku do auta. Když od ní odcházela, držela v ruce peněženku. Muž ihned přispěchal k ženě ukládající zboží a přeptal se, zda má svou peněženku. Peněženka v kabelce nebyla. Muž se pustil za zlodějkou. Ta už seděla v autě a ujížděla.

Díky informacím, které svědek poskytl, se podařilo ujíždějící auto zjistit a zastavit. V Novém Hrozenkově to byli policisté ve společné hlídce se slovenským kolegou, kteří si auta všimli a auto zastavili. Běh událostí nabral rychlý spád. Žena i se zbytkem osádky skončila na policejní stanici.

Osmačtyřicetiletá cizinka se ke krádeži přiznala. Využila příležitosti, kdy nakupující pětašedesátiletá žena ukládala zboží do auta a její peněženka trčela z nedovřené kabelky. Peněženku vzala a v ní doklady, platební karty a hotovost tři tisíce korun. Když odcházela, všimla si cizinka, že její jednání postřehl opodál stojící muž. Peněženku zahodila, rychle nastoupila do auta a odjela.

Ještě v úterý si cizinka převzala sdělení podezření pro trestný čin krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle trestního zákoníku lze uložit za tyto trestné činy trest až dva roky vězení.

Nakupující by měli být při nákupech opravdu ostražití. Zloději využívají nepozornosti nakupujících a mnohdy velmi snadno se zmocňují věcí z kabelek, nákupních košíků nebo vozidel.

21. května 2018, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem