Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zaměřili jsme se na chodce a cyklisty

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Kontrole neunikli ani řidiči motorových vozidel. 

V dopravě patří chodci a cyklisté do nejohroženější skupiny účastníků silničního provozu. Proto jsme se na ně včera zaměřili ve Starém Městě, Uherském Hradišti, Kunovicích a Jarošově. V měsíci srpnu se jedná o druhou kontrolu, která byla zacílena na tuto skupinu. První proběhla již ve středu 7. srpna v Kunovicích, Ostrožské Nové Vsi, Uherském Brodě a Slavkově.

Dopravní policisté během obou dnů dohlíželi na to, zda tito účastníci silničního provozu dodržují bezpečnostní pravidla, která se na ně vztahují. U cyklistů navíc kontrolovali povinnou výbavu jízdních kol, a jestli nejsou pod vlivem alkoholu.

Během těchto dopravně bezpečnostních akcí nebyl zjištěn ani jeden cyklista, který by před jízdou holdoval alkoholu. Největším problémem byla povinná výbava jízdního kola, a to zejména chybějící odrazky. Proto jsme cyklisty na tyto nedostatky upozornili a řádně je poučili. Stejně na tom byli i chodci. Téměř všichni se chovali ukázněně a využívali přechody pro chodce.

Blokovou pokutu si vysloužil pouze jeden cyklista a pět chodců. Zřejmě díky netrpělivosti nechtěli čekat na zelený signál na semaforu, proto zvolili červený.

Kontrole se ale nevyhnuli ani řidiči. Také jejich přestupky policisté nenechali bez povšimnutí. Mezi nejčastější prohřešky patřilo nedání přednosti, způsob jízdy, rychlost a telefonování.

Za tyto dva dny policisté zkontrolovali bezmála sto třicet účastníků silničního provozu, z nichž 29 se dopustilo dopravního přestupku.

Dopravně bezpečnostní akce budou v podobném duchu probíhat i nadále, a to v nepravidelných intervalech.

23. srpna 2019, por. Bc. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

dopravní akce

dopravní akce 

Detailní náhled

dopravní akce

dopravní akce 

Detailní náhled

dopravní akce

dopravní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem