Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý cyklista nezvládl řízení

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Nadýchal přes dvě promile. 

Za uplynulý týden zaznamenáváme v tabulce zjištěných dopravních přestupků velký nárůst u špatného technického stavu. Spousta řidičů si totiž u vozidla nehlídá termín technické kontroly. Tak se stává, že je mnohdy propadlá i několik měsíců. Takové vozidlo nemá na silnici co dělat. Řidičům hrozí pokuta až do dvou a půl tisíce korun.

Další problematickou kolonkou je překročení maximální rychlosti. Silnice není závodní dráha. Řidič, který nedodržuje nejvyšší povolenou rychlost, ohrožuje nejen sebe, ale také ostatní účastníky silničního provozu. Policisté jednoho „závodníka“ zastavili v pondělí dopoledne 13. února v obci Nivnice. Osmnáctiletému řidiči octavie naměřili 92 km/h. Nyní ho čeká přestupkové řízení na odboru dopravy.

Alkohol nepatří za volant a ani za řídítka. Na to zřejmě zapomněl sedmašedesátiletý cyklista, který ve čtvrtek odpoledne v ulici Na Rybníku nezvládl řízení a spadl z kola. Při pádu utrpěl zranění, které mu přivolaní záchranáři ihned ošetřili. Dechová zkouška u muže vykázala hodnotu 2,55 promile alkoholu. I jeho čeká přestupkové řízení na odboru dopravy včetně pokuty, která se pohybuje v rozmezí od pětadvaceti až do padesáti tisíc korun.

1,72 promile alkoholu nadýchala dvaačtyřicetiletá řidička felicie, která v pondělí v jednu hodinu ráno projížděla ulicí Na Stavidle. Policisté jí na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Alkoholu neodolal další řidič felicie, kterého policejní hlídka zastavila v Buchlovicích. Čtyřiatřicetiletý řidič nadýchal 1,41 promile alkoholu. Oběma nyní hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let!

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 10. – 16. 2. 2017

 

Počet zjištěných přestupků

10. – 16. 2. 2017

3. – 9. 2. 2017

Řidič pod vlivem alkoholu

4

2

Řidič pod vlivem drog

3

4

Překročení maximální rychlosti

17

6

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

3

3

Nepoužití bezpečnostních pásů

17

25

Telefonování za jízdy

6

9

Špatný technický stav vozidla

26

11

Neoprávněné zastavení a stání

1

2

Chodci

8

0

Cyklisté

1

0

17. února 2017, por. Bc. Milena Šabatová   

vytisknout  e-mailem