Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na silnicích opatrně!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Vstupoval před projíždějící vozidla. 

V uplynulém týdnu dopravní policisté vyjížděli celkem k jednadvaceti nehodám. Devět z nich způsobili řidiči, kteří nepřizpůsobili svoji jízdu stavu vozovky. Dalším častým důvodem bylo nesledování dění v provozu.Policisté upozorňují všechny řidiče, aby byli s ohledem na počasí na svých cestách velmi opatrní!

V úterý 3. ledna projížděl úsekem mezi Uherským Brodem a Veletinami jednadvacetiletý řidič Peugeotu. Při průjezdu levotočivé zatáčky dostal na namrzlé vozovce smyk. Řidič vyjel mimo silnici, kde se auto převrátilo na střechu.  Při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice.

Na střeše skončila i Toyota s dvaasedmdesátiletým řidičem. Ve čtvrtek mezi Stříbrnicemi a Medlovicemi dostal v levotočivé zatáčce smyk, přejel do protisměru a poté vyjel ze silnice. Tato nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Konec roku zapíjel už od ranních hodin osmačtyřicetiletý muž z Velehradu. V podroušeném stavu pak vstupoval před projíždějící vozidla. Jakmile řidiči zastavili, muž si lehl před vůz, nebo chtěl do něj nastoupit. Policisté mu v dechu naměřili 2,74 promile alkoholu. Muže poté eskortovali na záchytku.

V ten samý den ve večerních hodinách zastavila hlídka policistů dvacetiletou řidičku Seatu. Žena s vozem odjela, aniž by o tom jeho majitel věděl. Dechová zkouška u ní vykázala hodnotu 1,62 promile alkoholu a navíc řídila, i když má vyslovený zákaz řízení až do poloviny roku 2018.

Zřejmě ze silvestrovské zábavy odjížděl v neděli ráno dvacetiletý řidič VW. Po zastavení v ulici Zelný trh byl policisty vyzván k dechové zkoušce. O tu se muž pokoušel hned několikrát. Nakonec to přece jen dokázal. Nadýchal 1,62 promile alkoholu.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 30. 12. 2016 – 5. 1. 2017

 

Počet zjištěných přestupků

30. 12. 2016 – 5. 1. 2017

Řidič pod vlivem alkoholu

5

Řidič pod vlivem drog

3

Překročení maximální rychlosti

1

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

2

Nepoužití bezpečnostních pásů

1

Telefonování za jízdy

1

Špatný technický stav vozidla

5

Neoprávněné zastavení a stání

23

Chodci

1

Cyklisté

1

6. prosince 2016, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem