Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Jel bez řidičáku

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za volantem neměl co dělat! 

Za volantem neměl co dělat třiatřicetiletý muž z Uherskobrodska. Nevlastní totiž žádné řidičské oprávnění. Zato má již třikrát vyslovený zákaz řízení.

Policejní hlídka muže zastavila v neděli odpoledne ve chvíli, kdy řídil malotraktor. Prvním překvapením pro ně bylo, že za volantem sedí neřidič a druhým, že nesmí řídit až do roku 2020! Muž je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Na ten zákon pamatuje až dvouletým trestem odnětí svobody.

Zákaz řízení až na deset let a roční vězení hrozí třem řidičům. Ti se v uplynulém týdnu nacházeli ve stavu, který jim zakazuje usednout za volant. Všichni nadýchali více než jedno promile.

V úterý večer 17. ledna projížděl Uherským Brodem sedmačtyřicetiletý řidič citroënu. Jeho jízda skončila ve chvíli, kdy jej policisté zastavili v ulici Dr. Horáka. Řidič poté, co nadýchal 1,4 promile alkoholu, přiznal, že před jízdou vypil několik piv.

O několik hodin později zastavili v Kunovicích uherskohradišťští policisté řidiče mercedesu.  I jemu vyšla dechová zkouška pozitivní. Přístroj vykázal hodnotu 2,48 promile alkoholu.

Policejní kontrole se nevyhnul ani šestačtyřicetiletý řidič hyundaie, který ve čtvrtek krátce před půlnocí projížděl Jalubskou ulicí ve Starém Městě. Muž se podrobil kontrole dokladů a následně i dechové zkoušce. S naměřenou hodnotou 2,20 promile alkoholu souhlasil a k pití se přiznal.

Alkohol za volant nepatří! Opilý řidič ohrožuje jak sebe, tak i ostatní účastníky silničního provozu!

Rychlost jízdy nepřizpůsobil stavu vozovky padesátiletý řidič felicie. V úterý ráno před kruhovým objezdem v Uherském Hradišti dostal na namrzlé silnici smyk. Poté přejel do protisměru, kde narazil do autobusu. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Škoda je odhadnuta na dvacet pět tisíc korun.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 13. – 19. 1. 2017

 

Počet zjištěných přestupků

13. – 19. 1. 2017

 

6. – 12. 1. 2017

Řidič pod vlivem alkoholu

7

4

Řidič pod vlivem drog

1

0

Překročení maximální rychlosti

2

1

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

2

6

Nepoužití bezpečnostních pásů

8

5

Telefonování za jízdy

11

4

Špatný technický stav vozidla

13

13

Neoprávněné zastavení a stání

7

0

Chodci

0

4

Cyklisté

2

5

20. ledna 2017, por. Bc. Milena Šabatová   

vytisknout  e-mailem