Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Alkohol je špatný rádce

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Jezdil pod vlivem a maloval hákové kříže. 

Alkohol je velmi špatný rádce. Své o tom ví dvacetiletý muž z Uherskohradišťska. Hranici zákona překročil hned třikrát během dvou měsíců. Za to mu hrozí až roční vězení.
Nezodpovědnost se v mladém muži projevila v polovině října loňského roku. Ve večerních hodinách totiž usedl za volant mazdy v podroušeném stavu. Když projížděl Kunovicemi, dostal zřejmě kvůli vysoké rychlosti smyk a poté zůstal stát uprostřed silnice. V okamžiku, kdy na místo přijeli policisté, vzal nohy na ramena a snažil se utéct. To se mu ale nepodařilo. Nejen že policistům nepředložil řidičský průkaz, navíc nadýchal 0,34 promile a vyšel mu pozitivní test na pervitin a marihuanu. Ještě ten večer se podrobil odběru krve v Uherskohradišťské nemocnici.
O den později ho policisté opět přistihli při řízení v úseku mezi Ostrožskou Novou Vsí a  Ostrožskou Lhotou. I v tomto případě byl pod vlivem drog a bez řidičského průkazu.
Do třetice se setkal se strážci zákona v lednu. Tomu předcházelo oznámení o posprejované fasádě, oknech a dveřích mateřské školy včetně vedlejší budovy v Ostrožské Lhotě. K této události mělo dojít v polovině prosince. Na budovách bylo černým sprejem namalováno 27 nápisů včetně hákových křížů. Vyšetřování případu dovedlo naše kriminalisty až ke dvacetiletému muži. Ten se u výslechu ke všemu přiznal. Popsal, jak s kamarádem nejprve vypili několik panáků alkoholu a pak měli potřebu projevit se “umělecky“. Jejich nechtěné umění je předběžně vyčísleno na šedesát tisíc korun. Kdo byl tím druhým umělcem, muž odmítl sdělit.
V uplynulých dnech mu kriminalisté sdělili podezření z trestného činu poškození cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

15. února 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem