Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přišla o peníze

KROMĚŘÍŽSKO: Zlodějky si z domu odnesly dvacet tisíc korun. 

Včera půl hodiny po poledni navštívily dům osmdesátileté ženy z Holešova dvě zlodějky. Povytažením jistícího kolíku si otevřely uzamčenou branku a dostaly se tak na předzahrádku. Jedna z nich pak prošla neuzamčenou železnou bránou na dvůr a poté vešla vstupními dveřmi do domu. Zatímco si stará paní v přístavku na dvoře nabírala dříví na topení, ona kradla. Po chvíli ale seniorka uslyšela vrznutí branky. Šla se proto podívat, kdo to přišel. Jakmile otevřela bránu ode dvora, u branky v předzahrádce uviděla cizí ženu. Zeptala se jí, co tam dělá a jak se dostala na její pozemek, když byla branka uzamčená. Žena pohotově odvětila, že bylo odemčeno. Západka zámku se přitom nacházela v poloze zamčeno. Poté se staré paní začala vyptávat, zda nemá slepice nebo nějaké železo k prodeji. Seniorka řekla, že nemá, vystrkala cizí ženu z předzahrádky na silnici a poté branku uzamkla. Když ale otevírala železnou bránu do dvora, vyběhla proti ní ode dveří domu další neznámá žena. O tu se již ale nestarala a rychle se šla podívat do sekretáře v obývacím pokoji, kde měla uschovanou peněženku s dvaceti tisíci korunami. Tyto peníze měla připravené na dárky pro vnuky. Peněženka však byla pryč.   

Případ nyní řeší kroměřížští kriminalisté.

V souvislosti s tímto skutkem pátráme po třech ženách snědé pleti. První z nich je ve věku okolo pětačtyřiceti let a je zhruba 160 centimetrů vysoké silnější postavy. Na sobě měla šedý svetr a delší strakaté šaty. Na hlavě měla šátek nebo čepici. Hovořila česky, bez přízvuku. Druhá žena, asi pětatřicetiletá, je 170 - 175 centimetrů vysoké velmi silné postavy a oblečena byla do bílého svetru. Měla tmavé delší vlasy. V okolí domu se pohybovala také třetí žena, přibližně dvacetiletá, která je štíhlé asi 160 centimetrů vysoké postavy. Na sobě měla béžový kožíšek.

Vzhledem k tomu, že se podařilo vytvořit identikit jedné z žen, žádáme o pomoc při určení její totožnosti také veřejnost. Informace nám mohou občané poskytnout na telefonním čísle kriminalistů 725 074 416 nebo na bezplatné lince 158.

Doporučujeme, aby si lidé i přes den zamykali jak vstupní dveře, tak brány či vrata, a to i přesto, že jsou doma nebo někde poblíž. Také pootevřená okna či větrací okénka jsou pro zloděje lákadlem.

6. prosince 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

identikit podezřelé

identikit podezřelé 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem