Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přišel o své úspory

KROMĚŘÍŽSKO: Přestože byli doma, někdo je okradl. 

Včera odpoledne během několika minut přišel o své úspory sedmdesátiletý muž z obce na Bystřicku. Rodinný dům, ve které žije se svou třiadvacetiletou vnučkou, totiž navštívil zloděj. Tomu vůbec nevadilo, že děda i vnučka jsou doma. Neuzamčenou brankou vešel na zahradu, poté si otevřel vrata na dvůr a odtud dveřmi vstoupil do domu. Zatímco dědeček okopával zeleninu na zahradě a vnučka se učila ve svém pokoji, on kradl. Odnesl si peníze, které nalezl v ložnici ve skříni a také v kuchyni. Přišel si tak na bezmála třicet tři tisíc korun. Dům opustil předními vstupními dveřmi, které si odemkl zevnitř. Zloděje ani jeden z obyvatelů nezahlédl. Vnučka sice slyšela, že někdo otevírá a rychle zavírá dveře od jejího pokoje a po chvíli odemyká vstupní dveře a odchází, domnívala se však, že je to děda. Naopak dědeček pracující na zahradě si myslel, že pes, který začal z ničeho nic skákat po bráně, upozorňuje na to, že vnučka jde ven.

Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za což mu po dopadení hrozí až dvouleté vězení. Případ nyní řeší bystřičtí policisté.

Doporučujeme, aby si lidé i přes den zamykali jak vstupní dveře, tak brány či vrata, a to i přesto, že jsou doma nebo někde poblíž. Také pootevřená okna či větrací okénka jsou pro zloděje lákadlem.

15. srpna 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem