Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Připravujeme se na rizikové utkání - AKTUALIZACE

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Tomu bude odpovídat rozsah bezpečnostního opatření. 

Ve čtvrtek 6. října 2022 v 18.45 hodin začne na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti fotbalové utkání Evropské konferenční ligy mezi celky 1. FC Slovácko a OGC Nice. Utkání je ze strany policie vyhodnoceno jako rizikové. Přípravě bezpečnostního opatření tak věnujeme maximální pozornost. Policisté budou situaci monitorovat před zápasem, v jeho průběhu i po skončení utkání. Budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat zjištěné informace. V případě narušení veřejného pořádku budou policisté připraveni okamžitě zasáhnout.

Bezpečnostního opatření se zúčastní několik pořádkových jednotek, policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, oddělení cizinecké policie, z obvodních oddělení, dopravní policisté, policejní psovodi a policisté z řad policejní hipologie. Dále kriminalisté a policisté z antikonfliktního týmu, strážníci Městské policie Uherské Hradiště a členové bezpečnostní agentury. V neposlední řadě bude k dispozici i Letecká služba Policie ČR.  

Apelujeme na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků a pořadatelů. Vzhledem k předpokládanému nárůstu silničního provozu v době před konáním utkání a velkého počtu fanoušků v blízkosti vstupu na stadion, nabádáme návštěvníky, aby dorazili s dostatečným časovým předstihem.  

Tak jako před každým utkáním upozorňujeme, že bude důkladně kontrolován zákaz vstupu na stadion s jakoukoli pyrotechnikou a zakázanými předměty. Zjevně podnapilé osoby nebudou vpuštěny na fotbalový stadion.

4. října 2022, nprap. Ing. Barbora Balášová

Během utkání došlo k narušení hry, kdy jeden z fanoušků hodil naplněný kelímek po hostujícím brankáři. Policisté muže již během utkání zjistili a posléze jej ztotožnili. Věc je v šetření. 

Jinak bezpečnostní opatření proběhlo bez mimořádných událostí. 

7. října 2022, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem