Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Na zahradě našli granát

KROMĚŘÍŽSKO: Munici si převzal policejní pyrotechnik ke zničení. 

Včera odpoledne krátce po jedné hodině zavolal na Obvodní oddělení v Kroměříži osmašedesátiletý muž, který oznámil, že jeho čtrnáctiletý vnuk nalezl v zahradní kolonii v obci Těšnovice silně zkorodovaný granát. Chlapec si hrál společně se svým kamarádem v zadní části zahrady a tam v hlíně objevili kovový předmět připomínající vojenskou munici. Ihned o tom informovali dědečka. Ten chlapce poučil, aby s granátem nemanipulovali a nepřibližovali se k němu. Poté zavolal na policii.

Na místo bezprostředně po oznámení vyrazili policisté z kroměřížského obvodního oddělení a okolí nálezu vojenské munice zajistili do příjezdu pyrotechnika z Frýdku Místku. Specialista na výbušniny si následně střelivo odborně převzal a odvezl ke zničení. Jednalo se o ruční granát vzor 21.

S nálezy vojenské munice se setkáváme poměrně často. Manipulace s těmito předměty je velmi nebezpečná a proto upozorňujeme všechny, kteří se ocitnou v obdobné situaci, aby netknuté střelivo ponechali na místě nálezu a ihned zavolali na tísňovou linku Policie ČR 158.

30. srpna 2018, por. Mgr. Simona Kyšnerová

granátgranát

vytisknout  e-mailem