Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Stůj, dej přednost v jízdě!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Nezastavují na “stopce“ a řídí, i když nesmí.  

Nejčastějším prohřeškem, kterého se řidiči za uplynulý týden dopouštěli, bylo nerespektování dopravní značky “Stůj, dej přednost v jízdě“. Tato značka nejen, že označuje vedlejší silnici, ale také dává řidiči povinnost zastavit na takovém místě, odkud má do křižovatky náležitý rozhled. Ti, kteří tuto povinnost nerespektovali, si od policistů vysloužili blokovou pokutu. Podle zákona je výše blokové pokuty možná až do dvou tisíc korun. Řidiči také nerespektují dopravní značky “Zákaz zastavení“ a “Zákaz stání“. O tom vypovídá počet přestupců v kolonce neoprávněné zastavení a stání.

Řídit auto i přesto, že nesmím, se nevyplácí. Včera ráno zastavila hlídka dopravních policistů jednadvacetiletého řidiče fiatu, který jel ulicí Svatováclavská. Mladý řidič usedl za volant, i když má blokované řidičské oprávnění. S jakým trestem se bude potýkat, ukáže až prošetření tohoto přestupku.

To čtyřiadvacetiletý řidič felicie může rovnou počítat až s dvouletým vězením a zákazem řízení. Včera večer ho policisté zastavili v Ostrožské Nové Vsi v ulici Kunovská. I přesto, že mu byl vysloven zákaz řízení a to až do září letošního roku, usedl za volant. Muž je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Dopravní nehodu způsobil v pátek večer 27. března opilý řidič Renaultu. V Uherském Hradišti na mostě přes řeku Moravu nedával pozor a zezadu narazil do před ním zpomalujícího opelu. Sedmačtyřicetiletý řidič nadýchal 2,35 promile alkoholu. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a ze zákona mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi včetně zákazu řízení až na deset let.

Jedinou kauci ve výši sedmi tisíc zaplatil pětačtyřicetiletý řidič u Ostrožské Nové Vsi. Řidič předjížděl v místech, kde je to svislou dopravní značkou a plnou středovou čarou zakázáno!
 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 27. 3. – 2. 4. 2015
 


 

Počet zjištěných přestupků

27. 3. – 2. 4. 2015

20. 3. – 26. 3. 2015

Řidič pod vlivem alkoholu

2

5

Řidič pod vlivem drog

0

5

Překročení maximální rychlosti

26

39

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

46

20

Nepoužití bezpečnostních pásů

2

4

Telefonování za jízdy

12

4

Špatný technický stav vozidla

21

35

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

2

Neoprávněné zastavení a stání

21

19

Chodci

0

0

Cyklisté

4

2

3. dubna 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem