Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Připravujeme se na utkání mezi Slováckem a Slávií - aktualizace

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Do opatření bude zapojeno více než sto policistů. 

V pátek 21. dubna se od 20,15 hodin odehraje na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti utkání mezi fotbalovými celky FC Slovácko Uherské Hradiště a SK Slavia Praha. Utkání je z pohledu policie vyhodnoceno jako rizikové a tomu bude odpovídat rozsah bezpečnostního opatření.

Bezpečnostního opatření se zúčastní více než stovka policistů z řad pořádkové a dopravní policie, psovodi, jízdní policie, kriminalisté i členové antikonfliktního týmu. Zapojeni budou i strážníci uherskohradišťské městské policie a pracovníci bezpečnostní agentury s cílem zajisti bezpečnost nejen pro návštěvníky utkání, ale i ostatní občany města.

Dopravní policisté se zaměří na bezpečnost a plynulost silničního provozu a v případě potřeby budou koordinovat dopravu. Apelujeme na dodržování pravidel silničního provozu, důsledné respektování dopravního značení a pokynů policistů, strážníků či pořadatelů. Připomínáme, že je zakázáno nosit na stadion jakoukoliv pyrotechniku.

20. dubna 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková

Zajistili jsme šest fanoušků SK Slavia Praha

Během včerejšího bezpečnostního opatření v souvislosti s konáním fotbalového utkání mezi Slováckem a Slávií v Uherském Hradišti jsme zajistili šest hostujících fanoušků především za jednání spojené se zákazem používání pyrotechniky.

Prvním zajištěným byl fanoušek, u kterého pracovníci bezpečnostní agentury našli při vstupu na stadion během prohlídky pyrotechniku. Další tři, kteří skončili v rukou policistů z pořádkové jednotky, během zápasu zapálili pyrotechniku přímo v sektoru hostů a dva příznivci Slávie neuposlechli výzev zasahujících policistů po opuštění stadionu. Protiprávní jednání fanoušků budou nadále řešit policisté z Územního odboru Uherské Hradiště.

Fotbalové utkání navštívilo 5  648  diváků, z toho 370 příznivců SK Slavia Praha.  

22. dubna 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem